Aperitiv cu vinete si dovlecei

de lili in Mancaruri de legume, 28 Iul 2010 | 7777 vizualizari

 

Foarte bun in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata (aprox 400 gr)
  • 1 dovlecel (aprox 300 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu vinete si dovlecei:

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul.

Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.

Ardeii se taie si ei betisoare. Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca. Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel,se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Si iata rezultatul final...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel