Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
"Bunatati de Paste"
Hristos a Inviat ! Paște fericit tuturor!
Dupa Prajitura tricolora in oua de Paste va propun o varianta sarata de data aceasta.
O idee originala, destul de rapid de facut care va suprinde invitatii dvs.
Daca faceti racituri si va ramane zeama, se merita de-ncercat.
Am vazut deja retete de acest fel, dar foloseau gelatina. Iata deci varianta mea cu zeama de carne ramasa de la reteta Racitura terina franceza / Jambon persillé .
Puteti binenteles daca vreti sa le faceti rapid, folosi foi de gelatina diluate in supa calda (de casa sau Kub).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/oua-in-gelatina-de-casa-aperitiv-pascal.html
Desenați un cerc pe fundul oului.
Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul.
Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid.
Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul apoi intr-un castron.
Repetati si goliti toate ouăle. Le puteti folosi si face o prajitura cu ele, nimic nu este pierdut.
Se spală cojile decupate de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare. Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.
După 30 de minute se spală ouăle și se pun la scurs.
Punem succesiv un pic din fiecare ingredient: carne, legume, patrunjel etct.
Umpleti fiecare ou cu supa calduta bine filtrata si bine asezonata (usturoi , piper etc) .
Puneti la rece cel putin 12 ore.
Ale mele erau prinse dupa 4 ore.
Le cojim si le degustam cu paine si castraveti murati sau dupa dorinta.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult