Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2018 | 4254 vizualizari

 

 
Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged!
E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged:

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.

Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.

Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.

Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.

Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.

Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.

Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete sau după pofta inimii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

oanapl 1

16.09.2018, 23:22

Ce bine arata!

RuxyRux 1

03.10.2018, 19:37

Un aperitiv grozav de bun! Imi place cum arata!

simona72 1

24.02.2019, 14:35

Spre rusinea mea si pe asta am ratat-o ? Super faina!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei