Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2018 | 7149 vizualizari

 

Cand am facut tarta cu ciuperci, aluatul preparat la acea reteta l-am impartit in doua, una din bucati folosind-o la aceasta rulada. 
Din cantitatea data pentru aluat, se pot prepara doua rulade sau doua tarte. 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 1 ou
  • 150 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 2 lg kethup de casa
  • 100 g cascaval ras
  • 4 felii sunca
  • ardei gras rosu
  • masline negre feliate
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume:

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.

Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup. Se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se asaza feliile de sunca, se presara ardeiul rosu taiat bucatele mici si maslinele feliate. Se presara din nou restul de cascaval apoi se ruleaza strans rulada.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se asaza rulada, se unge cu oul batut, se presara deasupra putina sare grunjoasa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se coace. 

Se poate servi atat calda, cat si rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate diferi in functie de gusturi.

2

Personal, mi-a placut mai mult sa o servesc rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri Yufka cu branza