Aperitiv saratele cu branza

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2021 | 6229 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 200 g branza telemea sarata
  • 100 g smantana
  • faina cat cuprinde pentru un aluat moale dar nelipicios ( aprox.300 gr)
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 30 gr cascaval ( optional)
  • sare daca mai este nevoie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza:

Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta.

Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine.

Adaugam si faina si daca este nevoie mai adaugam sare. Framantam aluatul si daca este nevoie mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios, dar nici tare.

Intindem foi pe un blat presarat cu faina, decupam formele dorite si le punem in tava. Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si presaram cascaval razuit. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15-18 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna! Sunt senzationale.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

06.01.2021, 20:21

Ce bune sunt de rontait! Am facut inainte de revelion, le-am mancat si vreau sa facem iar, cat de curand! Sunt grozave!

Rahela Velicu 1

07.01.2021, 12:27

Merci!

Rahela Velicu 1

07.01.2021, 12:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini pizza fara blat