Aperitiv saratele cu unt si untura

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2021 | 5545 vizualizari

 

M-au bantuit toata noaptea saratelele lui Katy si azi binenteles ca m-am pus pe framantat. Ea zice in reteta ca e bine sa stea aluatul la frigider peste noapte, eu m-am gandit ca o sa se plictiseasca si l-am lasat vreo 8 ore, fix program de lucru normal....dar cum sunt pastratoare am oprit si pentru maine o portie....

 

INGREDIENTE

  • 160 g untura
  • 90 g unt Pilos 80% grasime
  • 200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine
  • 250 g iaurt Pilos cu 10% grasime
  • cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru
  • ou pentru uns
  • mac pentru presarat deasupra
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu unt si untura:

Pentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul, untura, branza si iaurtul, le-am omogenizat, apoi am inceput sa adaug faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat nelipicios, mi-au ajuns 500 g faina. Am framantat cca 10 min aluatul, apoi l-am invelit in folie alimentara si l-am bagat la frigider- in reteta lui Katy spunea ca e de preferat sa stea o noapte la frigider , eu n-am avut rabdare si l-am lasat vreo 8 ore. Am scos aluatul din frigider l-am impartit in 3 bucati, am folosit decat 2 bucati, a treia o fac maine. Am presarat un pic de faina pe blatul de lucru si am intins o foaie aproximativ patrata, am uns foaia cu ou batul, am presarat mac si apoi cu o rola pentru prajituri am decupat saratele. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si le-am copt cca 20 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Fragede si gustoase , se mananca foarte repede... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu unt si untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

mirela0911 1

14.02.2021, 11:43

Ce faine au iesit! Si cred ca si tare bune!

Gherca Daniela 1

15.02.2021, 18:37

oanapl 1

16.02.2021, 20:22

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu cartofi si chimen