Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc

de Ksenya in Sandvisuri, 9 Aug 2018 | 3962 vizualizari

 

  Ёка- Yoka este un aperitiv armenesc preferat de armeni si foarte popular in Caucaz. Ingredientele principale: Lavash- painea armenilor, ou, mult patrunjel si branza.
  Se face rapid si este foarte consistent. Nu necesita multa pricepere in bucatarie.
 Se pot combina mai multe feluri de branza.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet lavash armenesc
  • 700 g branza sau cas de capra data prin razatoarea mica
  • 1 legatura mare de patrunjel tocat
  • 4 oua, cate un ou pentru o foaie
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc:

Se desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi.

Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut.

Se presara cu branza de capra sau cas.

Se presara cu patrunjel.

Se ruleaza si se taie pe jumatate.

La fel se procedeaza si cu celelelte foi

Se incalzeste un sandwich maker la temperatura maxima si se pun rulourile pentru 5-7 minute pana capata o culoare aurie si devin crocante.

 Se servesc fierbinti !

TIPS-URI

1

Daca nu aveti sandwich maker, se pot face si in tigaie.

2

Verificati daca branza de capra este sufiecient de sarata inainte de a o sara.

3

Daca nu aveti lavash, puteti incerca cu lipii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Yoka – rulou cu branza in stil armenesc" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros