Aperitive cu porumb si telemea

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2014 | 1261 vizualizari

 

INGREDIENTE

Biscuiti:

  • 300 g de faina de grau
  • 100 ml apa
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 10 g sare
  • 2 lg seminte chimen
  • ¼ lgt bicarbonat
  • ½ lgt otet
  • + 50 g faina de grau pentru modelat

Umplutura:

  • 330 g telemea de vaci, desarata ( bine scursa)
  • 50 g smantana
  • 130 g porumb dulce Bonduelle (bine scurs)
  • 2 bucati rosie deshidratata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive cu porumb si telemea:

Biscuiti:

1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine.

2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (~5 min).

3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru cel putin 30 min.

4. Preincalzim cuptorul  la 190°C.

5.Tapetam masa de lucru cu faina ramasa (50 g), scoatem aluatul din frigider, il impartim in 2, il intindem la grosimea de 0.5 – 1 cm, taiem forme rotunde (cu diametrul 7 cm) pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Introducem tava in cuptor pentru 8-10 min, marind temperatura la 200°C.

7. Dupa ce s-au copt, ii scoatem pe un gratar si ii lasam la racit.  

Umplutura:

1. Amestecam cu un mixer vertical telemeaua cu smantana pana obtinem o compozitie pastoasa, omogena.

2. Taiem marunt rosiile deshidratate.

3. Inglobam porumbul dulce si rosiile deshidratate in telemea, amestecand bine.    

Asamblare:

Punem cate o lingurita cu varf de umplutura pe cate un biscuite, apoi punem celalalt biscuite deasupra. Introducem in frigider macar 1 ora inainte de servire (ideal ar fi 12h).    

 

RETETA IN IMAGINI

Aperitive cu porumb si telemea-0
Aperitive cu porumb si telemea-1
Aperitive cu porumb si telemea-2
Aperitive cu porumb si telemea-3
Aperitive cu porumb si telemea-4

COMENTARII (16)

Sim0na

Sim0na 1

23.01.2014, 21:16

diaconta

diaconta 1

24.01.2014, 23:59

ce-mi place

_Alina_

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:56

Va multumesc! Va tzuc cu drag.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!