Aperitive pentru copii adunate de la lume

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2010 | 23364 vizualizari

 

mi-au placut si le-am facut! daca va plac , faceti si voi!
m-am inspirat asa: de la liana10 pentru sarpele din castravete, de la Laura Sava pt.melcisorii din sunca si castraveciori murati, si de pe ardei iute nu mai stiu exact cine a postat imi cer scuze, la ariciul din pateu.

 

INGREDIENTE

  • pt.sarpele din castravete:
  • 1 castrevete,
  • salam,
  • cascaval,
  • crema de branza cu smanatana,
  • putin morcov si ardei.
  • pt.ariciul din pateu:
  • 2 cutiute de pateu de ficat de porc,
  • masline negre,
  • 2 galbenusuri fierte,
  • 1 lingurita de mustar dulce,
  • 1 lingura de maioneza,
  • 100 g cascaval ras 
  • pt.melci:
  • castraveciori murati,
  • sunca presata,
  • cascaval,
  • crema de branza cu unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive pentru copii adunate de la lume:

Sarpele se face celmai simplu taind rondele de castravete si cu gura unui opahar taiati discuri de sunca/salam si cascaval cam de aceeasi marime.ungeti cu putina crema de branza ca sa stea lipite si le aranjati alternativ.Capul sarpelui va fi un capat de castravete despicat putin in varf si apoi in crapatura introduceti o ''limbuta'' de morcov sau ardei.Ochii se pot face scobind putin coaja cu cutitul sau infigand bucatele de masline/ardei.

Desigur fiecare poate pune ce vrea si puteti face si alte forme, cineva a facut crocodil am vazut.

Ariciul se face amestecand pateul cu galbenusurile, mustarul, maioneza si cascavalul ras.Se da o forma de bila alungita la un capat si se orneaza cu bucati de masline ce se infig in spinarea aricilui de pateu,ca botic punem o maslina intreaga.Din ardei/rosie facem labute si ochisori.

Melcii se fac din felii foarte subtiri de sunca presata si cascaval unse cu crema de branza lipite una peste alta si rulate.Se aseaza langa jumatati lungi de castraveciori murati in care infigem 2 scobitori drept cornite.Atunci am facut asa dar intre timp m-am gandit ca poate merge si altceva infipt ca totusi scobitorile sunt periculoase la cei mici, poate niste bucatele subtiri de morcov sau telina, ceva tare sa stea drept.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive pentru copii adunate de la lume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

epurasha2bb 1

13.12.2010, 13:02

nu l-am luat de la tine sigur .Era tot din pateu si era de la cineva de pe gustos.Ca data de postare aici al meu apare inaintea ariciului tau asa ca ...

RuxyRux 1

13.12.2010, 13:06

Super Epurasha

epurasha2bb 1

13.12.2010, 13:32

multumesc ruxy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute