Apple Crumble

de Angelina_Elena in Prajituri, 31 Ian 2013 | 5476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere golden
  • 4 linguri zahar
  • 1\2 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 225 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele.

Curatam mere de coaja si le taiem cubulete.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele taiate cubulete si zaharul.

Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.

La final adaugam scortisoara, si lasam merele sa se raceasca.

Punem merele caramelizate in vasul uns cu putin unt, intindem aluatul sfaramicios peste ele, apoi dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Cat sta crumble-ul la cuptor pregatim Sosul de vanilie: Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem amidonul, galbenusurile, esenta de vanilie si zaharul. Turnam deasupra laptele ramas (50 ml), si omogenizam.

Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.

Servim crumble-ul cu sos de vanilie sau inghetata de vanilie!

Pofta buna!

 

COMENTARII (33)

diana_k 1

02.02.2013, 20:43

alba_zori 1

04.02.2013, 15:27

mai mult decat delicios!

Alinutza80 1

19.04.2013, 11:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55