Apple Crumble

de Angelina_Elena in Prajituri, 31 Ian 2013 | 8659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere golden
  • 4 linguri zahar
  • 1\2 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 225 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul iar cu ajutorul degetelor formam un aluat sfaramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim merele.

Curatam mere de coaja si le taiem cubulete.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele taiate cubulete si zaharul.

Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.

La final adaugam scortisoara, si lasam merele sa se raceasca.

Punem merele caramelizate in vasul uns cu putin unt, intindem aluatul sfaramicios peste ele, apoi dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Cat sta crumble-ul la cuptor pregatim Sosul de vanilie: Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem amidonul, galbenusurile, esenta de vanilie si zaharul. Turnam deasupra laptele ramas (50 ml), si omogenizam.

Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.

Servim crumble-ul cu sos de vanilie sau inghetata de vanilie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Crumble" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

diana_k 1

02.02.2013, 20:43

alba_zori 1

04.02.2013, 15:27

mai mult decat delicios!

Alinutza80 1

19.04.2013, 11:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu mere