Apple Pie

de Bucatardinpasiune in Dulciuri, 30 Ian 2014 | 2994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT: 
  • 350 gr. faina, 
  • 200 gr. unt, 
  • 1 praf de sare, 
  • 30 gr. zahar, 
  • aproximativ 100 ml. apa rece.
  • PENTRU UMPLUTURA: 
  • 2 kg. mere, 
  • 90 gr. zahar alb, 
  • 90 gr. zahar brun, 
  • zeama unei jumatati de lamaie, 
  • 1 lingurita cu scortisoara, 
  • 30 gr. unt,
  • 2 linguri amidon. â
  • PENTRU SOSUL DE VANILIE: 
  • 500 ml. lapte, 
  • 50 gr. zahar,
  • 3 galbenusuri, 
  • 1 pastaie de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Pie:

Incepem cu umplutura. Spalam merele, le curatam si feliem in bucati a cate 1 cm. - 1,5 cm grosime. Peste feliile de mere adaugam zaharul, scortisoara, praful de sare si zeama de lamaie, apoi asteptam ca acestea sa-si lase sucul, cam 2 ore sau mai mult. Intre timp preparam aluatul. Taiem untul rece in cubulete si il amestecam cu faina, zaharul si praful de sare.

Turnam apa rece peste aluat si amestecam bine, formand din acesta o bila pe care o imbracam in folie alimentara si o introducem la frigider pentru minim o jumatate de ora. Impartim aluatul rece in doua parti. Le intindem cu ajutorul sucitorului pe blatul tapetat bine cu faina.

Pe una o asezam in tava de placinta si cu ajutorul degetelor, presam aluatul pentru a lua forma tavii. Introducem ambele blaturi la frigider si ne intoarcem la umplutura. Scurgem foarte bine merele. Va rezulta aproximativ 200 ml. sirop pe care il vom carameliza pe aragaz, la foc mic, impreuna cu cele 30 gr de unt. Siropul trebuie fiert pana se ingroasa, capatand consistenta pe care o vedeti in imaginile de mai jos (sper sa fie suficient de sugestive). Turnam siropul cald peste mere, impreuna cu amidonul si amestecam bine.Cam asta a fost cu umplutura.

Scoatem aluatul din frigider si turnam merele in tava. Apoi asezam a doua foie de aluat peste mere. Lipim cele doua foi de aluat cu degetele, presand o foaie peste celalta. De asemenea, le putem da a forma estetica cu ajutorul unei furculite, dar eu am preferat aspectul rustic de data aceasta. Si nu in ultimul rand, putem unge placinta cu galbenus de ou... (eu am uitat :) ) Iar ceea ce este cel mai important: nu omiteti sa crestati aluatul la suprafata pentru a permite aerului sa iasa... Introducem tava la cuptor si coacem pentru aproximativ 30 minute. Dar cel mai bine este sa urmariti cuptorul si coaceti pana cand placinta este rumenita la suprafata.

Continuam cu sosul. Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie, pe care inainte sa o adaug in lapte, am taiat-o pe lungime, pe o singura latura si cu ajutorul lamei cutitului am adunat toate semintele, pe care, de asemenea, le-am pus in lapte. Dupa ce acesta a fiert, l-am strecurat si l-am adaugat putin cate putin, in spuma rezultata din mixarea galbenusurilor cu zaharul si amidonul. Cand acestea s-au omogenizat complet, am pus sosul pe flacara mica si am amestecat continuu pana s-a ingrosat. Am servit placinta calduta, cu acest sos delicios. Buuun...., bun rau de tot a fost!!! ;) Enjoy!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Apple Pie 294718
retete culinare - Apple Pie 294719
retete culinare - Apple Pie 294720
retete culinare - Apple Pie 294721
retete culinare - Apple Pie 294722
retete culinare - Apple Pie 294723
retete culinare - Apple Pie 294724

COMENTARII (17)

Micutza Luana 1

31.01.2014, 18:36

Rocsi 1

01.02.2014, 20:01

Este grozava

diaconta 1

01.02.2014, 23:13

Arata de mori

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29