Apple pie englezeasca

de Anastasia in Prajituri, 26 Apr 2010 | 2452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100gr. margarina sau unt
  • 100 gr. faina
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • 50 gr. nuci sau megdale maruntite
  • pentru umplutura:
  • 800 gr. mere
  • 125 gr zahar 150 daca merele sant acrisoare 
  • un pumn de stafide
  • 1/2 coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingura de amidon de cartofi sau porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple pie englezeasca:

Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece .
Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie, stafidele pana se topeste zaharul,dupa ce s-a racit merele se adauga amidonul si scortisoara si se amesteca .
aluatul se imparte in doua parti una putin mai mare pentru-ca se asterne pe fundul si peretii unui vas rotund de sticla pentru tarte.
Se intinde pe masa infainata partea de aluat mai mare si se asterne in vasul de copt uns cu unt sau margarina ,cu ajutorul citorului transportam aluatul rasucit pe el in vas si i-l aranjam uniform pe toata suprafata vasului.
Punem pe mijloc merele si acoperim cu a doua parte de aluat intinsa pe masa infainata la fel ca prima si o transportam cu ajutorul citorului.
Lipim marginele aluatului impreuna, facem cu un cutit niste taieturi pe suprafata piei si dam la cuptor pentru 30~40 de minute la foc potrivit.
Prajitura calda se presara la dorinta cu zahar vanilat,se taie si se serveste calda ,dar e foarte buna si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Apple pie englezeasca 28761
retete culinare - Apple pie englezeasca 28762
retete culinare - Apple pie englezeasca 28763
retete culinare - Apple pie englezeasca 28764
retete culinare - Apple pie englezeasca 28765
retete culinare - Apple pie englezeasca 28766
retete culinare - Apple pie englezeasca 28767

COMENTARII (4)

ionix 1

26.04.2010, 20:58

se vede ca este un aluat de ala faramicios si gustos... bun bun

Rux 1

12.01.2011, 10:34

Apple pie...preferata mea

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55