Apple Pie - Placinta americana cu mere

de Adele in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 921 vizualizari

 

Daca tot aveam niste mere care nu le mai vroia nimeni am pus rapid de o placinta,inspiratia de la reteta Catalinei: http://www.bucataras.ro/retete/apple-pie-placinta-americana-cu-mere-reteta-kitchenaid-69394.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 300 gr faina alba.
  • 1 varf de cutit de sare.
  • coaja de portocala/lamaie.
  • 150 gr unt.
  • 2 linguri zahar.
  • esenta de vanilie.
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • Pentru umplutura:
  • 5 mere.
  • scortisoara.
  • cuisoare.
  • 1 cub d eunt.
  • 2-3 linguri de zahar.
  • Decor:
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Pie - Placinta americana cu mere:

Pentru inceput se pregateste aluatul, se amesteca toate ingredientele intr-un vas, dupa care se transfera pe masa de lucru  si se framanta energic pana se topeste foarte bine untul, se lasa la frigider 15-20 minute.

Merele se curata de coaja se taie cuburi (potrivite) se pun la foc cu zahar, unt, scortisoara si cuisoare si se coc pentru cateva minute, dupa care se lasa la racit.

Se ia aluatul de la frigider, se taie o bucata din el,se intinde o foaie subtire se pune intr-o tava rotunda (tapetata cu unt si faina) se aseaza bine dupa care se pun merele, se pregateste o alat foaie si se pune deasupra dupa care se decoreaza cu aluat dupa placere.

Se da la cuptor preincalzit pentru 15-20 minute(depinde de cuptor) la 180°-200° pana se rumeneste.

Se scoate si se lasa la racit, se pudreaza cu zahar. Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

In cazul in care va ramane aluat puteti face o tarta cu dulceata sau il puteti conserva in frigider.

2

Se poate servi alaturi de sos de vanilie sau chiar si caramel .

RETETA IN IMAGINI

Apple Pie - Placinta americana cu mere-0
Apple Pie - Placinta americana cu mere-1
Apple Pie - Placinta americana cu mere-2
Apple Pie - Placinta americana cu mere-3
Apple Pie - Placinta americana cu mere-4

COMENTARII (32)

Adele 1

24.10.2015, 09:30

Ildi

Adele 1

24.10.2015, 09:30

Catalina

Adele 1

24.10.2015, 09:30

Cleme ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41