Arancini

de cristina_s_world in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 3184 vizualizari

 

Arancini sunt niste bulgari de orez umpluti cu carne tocata gatita in sos de tomate, dati prin faina, ou si pesmet si apoi prajiti in baie de ulei.
Este prima data cand fac acest fel de mancare. De multa vreme era pe lista "de incercat neaparat" dar parca niciodata nu aveam timp suficient pentru ea. Ei bine, uite ca i-a venit randul si acum ma pot lauda ca am facut-o si pe asta.
Sunt migaloase si necesita timp. Ma asteptam sa ma uimeasca cu un gust nemaipomenit, dar marturisesc ca nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor mele. In afara de modul de prezentare, care este spectaculos, felul asta de mancare nu a reusit sa ma impresioneze. Nu-mi pare rau ca am incercat, nu ma intelegeti gresit, spun numai ca nu cred ca le voi mai face prea curand. Junioara si sotul meu au fost insa incantati si le-a placut foarte mult. Asta demonstraza inca o data cat de greu este sa-i multumesti pe toti.
Ingrediente pentru 18 arancini, mari cat o portocala mica:

 

INGREDIENTE

  • - 2 cani orez cu bobul rotund
  • - 6 cani supa de pasare
  • - 1/2 kg carne tocata amestec (porc-vita)
  • - 2 cepe
  • - 1 ardei gras verde
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 linguri pasta de tomate
  • - o legatura patrunjel proaspat
  • - sare si piper macinat
  • - 150g faina
  • - 3 oua mari
  • - 150g pesmet
  • - 1 l ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini:

Am facut un fel de supa de pui din grasimea desprinsa de pe niste pulpe de pui, un pic de sare si un pic de piper macinat, toate puse la fiert intr-o cratita in care am pus 6 cani apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am micsorat focul si am adaugat orezul. L-am lasat sa fiarba pana cand a absorbit toata apa.

Intr-o alta cratita am calit in 4 linguri ulei ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat fasii subtirele. Cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat carnea tocata. Am lasat compozitia sa fiarba pana cand carnea si-a schimbat culoarea si zeama lasata de carne a scazut la jumatate. Am adaugat pasta de tomate, sare si piper macinat si am mai lasat pe foc cateva minute. La sfarsit, dupa ce am oprit focul, am adaugat si patrunjelul tocat marunt.

Cele doua cratite le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am bagat la frigider peste noapte. A doua zi am trecut la modelat arancini. Mi-am udat mainile. Am pus intr-o palma o lingura de orez si am aplatizat-o. Peste orez am pus o lingura de carne, iar peste carne am pus inca o lingura de orez.

Cu atentie si grija am format un bulgare de orez, inchizand toata carnea in mijlocul bilei.

Bulgarii astfel formati i-am asezat pe o tava umezita cu apa.

Dupa ce am terminat de format toti bulgarii, tava am bagat-o la frigider pentru o ora. In trei castroane am pregatit faina, oua batute si pesmet.

Am pus un litru de ulei intr-o olicica si l-am pus la incins, la foc moderat. Fiecare bulgare de orez l-am trecut prin faina, ou batut si pesmet si l-am prajit in baia fierbinte de ulei.

Nu am pus mai mult de trei bulgari la prajit dintr-odata, pentru ca este nevoie de loc pentru a-i mai intoarce.
Cand au prins culoare frumoasa, aramie, i-am scos pe servetele absorbante din hartie. Nu "inghit" ulei, dar e bine sa se scurga si putinul ulei care ramane pe ele. Atentie! Nu au nevoie de mult timp sa se prajeasca, deci nu parasiti bucataria!

I-am servit imediat, alaturi de dulceata de ardei iute.

Si a doua zi au fost mancabili, prin urmare restul de arancini au mers la pachetel pentru scoala/serviciu. Sa ne fie de bine!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Arancini 186833
retete culinare - Arancini 186834
retete culinare - Arancini 186835
retete culinare - Arancini 186836
retete culinare - Arancini 186838
retete culinare - Arancini 186839
retete culinare - Arancini 186840
retete culinare - Arancini 186841
retete culinare - Arancini 186842
retete culinare - Arancini 186843
retete culinare - Arancini 186844
retete culinare - Arancini 186845
retete culinare - Arancini 186846

COMENTARII (11)

Angelina_Elena 1

14.11.2012, 00:58

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:35

Bya Ralu 1

13.03.2013, 19:58

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D