Arc de creveti cu orez basmati

de Doralinda in Fructe de mare, 11 Mai 2013 | 2853 vizualizari

 

Daca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai ales prin fierbere! Deci va voi prezenta reteta cu codite!;)

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti medii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de paprika pudra
  • Ptr sos:
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 bucati de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoare
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt
  • o ceapa mica rasa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii tocate marunt si luata coaja de ele
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 225 gr orez basmati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arc de creveti cu orez basmati:

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma unui evantai. Fierbeti intr-un vas destula apa cu uleiul si paprika si puneti crevetii lasand-ui cca 8 min pana devin roz. Strecuratii si pastrati zeama in care s-au fiert. Sosul il preparam cam asa: caliti putin usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul in ulei. Adaugati rosiile, otetul, zaharul, busuiocul, sare si piper, si lasati sa fiarba cca 10 min. Adaugati apoi orezul si zeama in care s-au fiert crevetii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit pana cand se evapora apa si/sau pana cand orezul e bine fiert. Daca apa s-a evaporat si orezul inca nu e gata, mai puneti putina apa, si amestecati din cand in cand. Serviti orezul pe o frunza de salata inconjurata de creveti. Ornati cu frunze proaspete de busuioc.

 

TIPS-URI

1

Coaja de la rosie se ia foarte usor daca punem rosia intr-un vas unde fierbe apa, doar cateva secunde

2

e indicat sa folositi creveti gri, care nu au fost fierti in prealabil, ptr ca daca folositi pe cei roz, riscati sa se intareasca in  timp ce fierb!

RETETA IN IMAGINI

Arc de creveti cu orez basmati-0
Arc de creveti cu orez basmati-1
Arc de creveti cu orez basmati-2
Arc de creveti cu orez basmati-3
Arc de creveti cu orez basmati-4
Arc de creveti cu orez basmati-5
Arc de creveti cu orez basmati-6

COMENTARII (21)

Doralinda

Doralinda 1

12.05.2013, 20:41

Laura)

Doralinda

Doralinda 1

12.05.2013, 20:41

Rocsi, eduard

Doralinda

Doralinda 1

12.05.2013, 20:42

Satisfy, e foarte bun gustul daca iti plac creveti!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!