Ardei bulgaresc la borcan

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 33660 vizualizari

 

Sunt extraordinari ardeii murati, merg de minune cu ciorbitele si mai ales cu sarmalutele, mmmm!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei bulgaresc
  • 1/2 l otet
  • 1l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri zahar
  • foi de dafin
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei bulgaresc la borcan:

Este bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se stinge si se opareste ardeiul 1-2 minute. Se pune pe rand, nu tot odata. Daca saramura se raceste se mai da drumul putin la foc, sa fie tot timpul fierbinte. Se pune ardeiul in borcane, apoi se toarna si saramura. Se inchid bine borcanele si se fierb la bain-marie 15 minute, de cand incepe apa din oala sa fiarba. Ies 4 borcane de 800 g.

 

COMENTARII (4)

Oana 1

15.07.2009, 01:28

Nu m-am gandit daca sa le vand Tie pot sa-ti dau cu draga inima Ardeiul asta bulgaresc e la mare cautare la noi in casa, se termina mereu primul!! in fiecare an pun mai multe borcane!

luminita20_2006 1

15.08.2009, 21:24

astazi am incercat si eu reteta ta...sper sa imi iasa si mie la fel de bine

claudiubj 1

09.08.2012, 20:57

Ar trebui sa vedem o mostra prima data. Dar merg pe incredere de data asta.

Claudiu B

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41