Ardei capia copti,pentru iarna

de Constelatialeu in Conserve, 2 Oct 2013 | 36619 vizualizari

 

Gustosi in orice anotimp,cum iarna nu cresc pe zapada,trebuie sa-i consevam,daca vrem sa mancam....

 

INGREDIENTE

  • 40 kg ardei capia
  • sare grunjoasa
  • 1/2 l otet
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia copti,pentru iarna:

De preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coaceam. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate fetele, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare grunjoasa peste ei si acoperim cu un capac. Eu i-am lasat pana a doua zi cand i-am curatat de coaja arsa, le-am scos semintele si nervurile, i-am asezat in borcane de 800 g. Dupa ce am terminat operatiunea de asezat, am amestecat otetul cu apa, zaharul si sarea, pana s-au topit, apoi am turnat in borcane amestecul, am inchis bine capacele. Am fiert borcanele cca 10 minute, apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa  se raceasca. Le-am depozitat in camara la loc rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei capia copti,pentru iarna 265354
retete culinare - Ardei capia copti,pentru iarna 265355
retete culinare - Ardei capia copti,pentru iarna 265356
retete culinare - Ardei capia copti,pentru iarna 265357
retete culinare - Ardei capia copti,pentru iarna 265358
retete culinare - Ardei capia copti,pentru iarna 265359

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

02.10.2013, 14:02

Ce va minunati asa,ca scad foarte mult dupa ce-i cureti...

Lau 1

02.10.2013, 14:03

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:15

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55