Ardei copţi

de portiadelumina in Mancaruri de post, 3 Aug 2013 | 1044 vizualizari

 

A cam sosit timpul grătarelor de legume. Ar fi şi păcat să nu exploatăm din plin bogăţia grădinii din vara asta, aşa că ori de câte ori avem ocazia mai "trântim" pe grătar din legumele adunate (ardei, vinete şi chiar roşii), mai ales că suntem în perioadă de post.

 

INGREDIENTE

  • Ardei capia cca 18 bucăţi
  • Usturoi 2 căpăţâni
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copţi:

Pentru cine are ardeiul în grădină, e simplu. Simplu e şi dacă-l iei de la piaţă, dar pentru asta e nevoie de bani. 

După ce se face un jar bun (cel mai bun e din cocenii de porumb) se pun ardeii pe grătar şi se întorc când coaja este îndeajuns de pătrunsă pentru a fi uşor de curăţat. După ce se răcesc, se curăţă de coajă (eventual se pot îndepărta şi codiţele) şi se servesc cu oţet ori usturoi. Când se fac salată codiţele se elimină obligatoriu. Pentru o servire directă (să zicem câmpenească) codiţele pot fi păstrate, mai ales dacă nu sunt tacâmuri la îndemână. :))

 

TIPS-URI

1

Pentru a se curăţa mai uşor de coajă, după coacere, peste ardei presară sare grunjoasă.

RETETA IN IMAGINI

Ardei copţi-0
Ardei copţi-1
Ardei copţi-2
Ardei copţi-3

COMENTARII (61)

mamaieelena 1

06.08.2013, 18:41

Deliciosi ardeii chiar si toate legumele dupa cum bine ai spus si tu Padre

gaby_duceag 1

08.08.2013, 19:25

ce mult imi plac!

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04