Ardei copti la borcan fara otet

de Ksenya in Conserve, 10 Aug 2016 | 6089 vizualizari

 

Am vazut diverse modalitati pentru conservarea ardeilor copti,sunt multe tehnici si retete.Prin congelare sau cu otet.Eu am sa va prezit o reteta ce nu necesita otet.Astfel de conservare va permite ca ardeii sa fie ca baza penru prepararea altor retete. De exemplu :salata de vinete cu ardei copti sau "Ardei copti  a la Durau" ( am s-o prezint mai tarziu).Sau muuulte ,muuulte alte retete

 

INGREDIENTE

  • 650g-700 g de ardei copti si curatati de coaja si seminte
  • o ligura rasa de sare pentru muraturi
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti la borcan fara otet:

Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid.

Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor am presarat cu sare.La fiecare strat presaram cu sare pana se umple borcanul.Atentie, ardeii trebuie sa ajunga pana la gulerul borcanului.Uleiuli il incalzim pana ajunge fierbinte,apoi lasam sa se racoreasca pana la 70 grade.Turnam uleiul deascupra ardeilor, capsam si dam la sterilizat ,la temperatura 100 grade pentru o ora. Pentru borcanele mai mici de 480g-500 g e suficient 45 minute. Scoatem din cuptor, intoarcem borcanele cu gura in jos si dam sub patura pana se racesc complet.

Spor la treaba!

 

 

TIPS-URI

1

Alegeti ardeii capia sau grasi cat mai carnosi si bine copti.

2

Cantitatile sunt date pentru un borcan de 720g

RETETA IN IMAGINI

Ardei copti la borcan fara otet-0
Ardei copti la borcan fara otet-1
Ardei copti la borcan fara otet-2
Ardei copti la borcan fara otet-3
Ardei copti la borcan fara otet-4
Ardei copti la borcan fara otet-5
Ardei copti la borcan fara otet-6
Ardei copti la borcan fara otet-7
Ardei copti la borcan fara otet-8
Ardei copti la borcan fara otet-9

COMENTARII (25)

Ksenya

Ksenya 1

17.08.2016, 23:57

Anrda,sunt siigura ca ti-au iesit asa cum ti-ai propus sa-ti iasa

marci49

marci49 1

23.08.2016, 12:38

In tineretea mea nu erau congelatoare ci doar clasicul frigider "Fram" care a vea un congelator cat sa bagi o tavita cu apa si toate conservele se faceau prin sterilizare. Si acum aredeii copti in conserv la fel doar ca nu pun sare pe fundul borcanelor si printre ei, presar un praf cat sa poata fi consumati ca atare, ii amestec ca sa se disperseze sarea in mod egal, ii asez in borcane care le fierb o ora din momentul fierberii. Am graja sa am permanent aceeasi cantitate de apa in vas si cand scade adaug apa clocotita. Niciodata nu mi s-a alterat ceva si sa nu uitam ca acum multi ani nu prea erau borcane cu filet si foloseam doua foite de celofan, legam bine cu fasii din dresuri si apoi inca odata celofan si legat. Doamne ce vremuri si ce gospodine erau femeile. Acum alearga la supermarket si cumpara pasta de rosii colorata cu carmin.

Ksenya

Ksenya 1

24.08.2016, 07:57

Marci49,iti multumesc de vizita,frumos povestesti si cu detalii interesante.Poate te gandesti sa ne impartasesti si noua cate ceva din secretele tale.Altfeli ,dispar retetele si vorba ta,o sa stim doar sa cumparam pasta de rosii cu carmin. Sanatate si pofta sa ai!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!