Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

de MVMih in Salate, 14 Aug 2011 | 4243 vizualizari

 

Fiind vara, la piata se gasesc o serie de bunatati care cu putina grija si un strop de osteneala se transforma in ceva bun de bun. Ardeii...pregatiti, copti!Si cu sos de rosii si busuioc proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 20 ardei proapteti de cat mai multe culori
  • 5-6 rosii proaspete
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o manuta de busuioc verde
  • piper in 3 culori
  • putin hrean proaspat ras
  • sare
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc:

Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus intr-un vas si am presarat un pic de sare. Am lasat sa se raceasca un pic si fiind dati cu sare s-au curatat relativ usor.

Pentru sosul de rosii, am ales cele mai coapte si mai carnoase rosii, pe care am avut ciuda si le-am luat pielita si le-am pus in blender alaturi de cateii de usturoi, putin ardei rosu crud, frunze de busuoic.

Intre timp, am incins un pic o tigaie cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia de rosii cu o cescuta de apa. Am lasat cateva minute pana a scazut. 

Intre timp am curatat ardeii de coaja si i-am asezat intr-un vas in care ulterior am turnat compozitia de sos de rosii cu busuioc, am adaugat cativa stropi de lamaie si putin otet, i-am facut pe ardei sa faca o "hora" intre ei pentru a se infrati cu aromele si am dat la rece.

....va astept la masa....ardeii copti cu sos de rosii cu busuioc sunt pe post de garnitura/salata...musafirii sunt asteptati cu felul principal. :)

Sper sa va placa....

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-0
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-1
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-2
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-3
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-4
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-5
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-6
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc-7

COMENTARII (23)

Bunica 1

18.08.2011, 21:04

bunaciunea bunaciunilor !

MVMih 1

29.08.2011, 23:42

Multumesc tuturor. Scuze de intarziere in raspuns. Sper ca a fost pe placul vostru.

brunetica 1

16.12.2011, 18:17

bunatate curata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41