Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

de MVMih in Salate, 14 Aug 2011 | 6808 vizualizari

 

Fiind vara, la piata se gasesc o serie de bunatati care cu putina grija si un strop de osteneala se transforma in ceva bun de bun. Ardeii...pregatiti, copti!Si cu sos de rosii si busuioc proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 20 ardei proapteti de cat mai multe culori
  • 5-6 rosii proaspete
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o manuta de busuioc verde
  • piper in 3 culori
  • putin hrean proaspat ras
  • sare
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc:

Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus intr-un vas si am presarat un pic de sare. Am lasat sa se raceasca un pic si fiind dati cu sare s-au curatat relativ usor.

Pentru sosul de rosii, am ales cele mai coapte si mai carnoase rosii, pe care am avut ciuda si le-am luat pielita si le-am pus in blender alaturi de cateii de usturoi, putin ardei rosu crud, frunze de busuoic.

Intre timp, am incins un pic o tigaie cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia de rosii cu o cescuta de apa. Am lasat cateva minute pana a scazut. 

Intre timp am curatat ardeii de coaja si i-am asezat intr-un vas in care ulterior am turnat compozitia de sos de rosii cu busuioc, am adaugat cativa stropi de lamaie si putin otet, i-am facut pe ardei sa faca o "hora" intre ei pentru a se infrati cu aromele si am dat la rece.

....va astept la masa....ardeii copti cu sos de rosii cu busuioc sunt pe post de garnitura/salata...musafirii sunt asteptati cu felul principal. :)

Sper sa va placa....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bunica 1

18.08.2011, 21:04

bunaciunea bunaciunilor !

MVMih 1

29.08.2011, 23:42

Multumesc tuturor. Scuze de intarziere in raspuns. Sper ca a fost pe placul vostru.

brunetica 1

16.12.2011, 18:17

bunatate curata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copti