Ardei cu varza

de Sylvia in Conserve, 21 Sep 2010 | 10791 vizualizari

 

Va impartasesc reteta mamei mele, ii ies niste muraturi minunate. Varza din ei are o aroma aparte data de un iz subtil de chimen si marar...o delicatesa :)

 

INGREDIENTE

  • La 2 kilograme de ardei ( de preferat ardeii verzi subtiri sau ardei capia…eu aici nu am gasit )
  • o varza mare,
  • cateva frunze de telina,
  • o lingurita de chimen ( ii da un gust foarte bun )
  • sare mare dupa gust ( eu pun sa fie mai sarata varza cu putin decat la o salata obisnuita ) ,
  • cateva fire de marar, 
  • o mana de frunze de dafin,
  • piper boabe eu am luat amestec de 5 boabe de piper,
  • cateva boabe de mustar,
  • cimbru verde sau uscat ,
  • 2 radacini  de hrean taiate in tije subtiri   ,
  • 3 l de apa, o
  • lingura si jumatate de sare mare,
  • o lingura si jumatate de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu varza:

 Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara  si se lasa asa o ora.

 Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea.

  Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza. In fiecare borcan ( eu am pus cateva de 1 litru si un bidon de 2 litri  ca asa am avut )   incepem prin a pune un strat de frunze ( telina, cimbru uscat sau verde si o foaie de dafin ), cladim apoi ardeii si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean. Punem apoi boabe de piper si  mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o jumatate de lingura de sare si o jumatate de lingura de otet, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste  ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde .

   Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (29)

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Nadina sa stii ca si aici sunt destul de mari, si grosi ma cam enerveaza asta . Sa iti aduca si hrean sau la voi se gaseste, eu aici nu gasesc decat ras la borcan facut de polonezi si ala. In valiza de cala pentru avion la intoarcere aveam hrean, leustean si pastai uscate eram ca Nea Marin cu diplomatul de praz daca ma verifica careva

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Yafa exact langa fasolica merg cel mai bine

Corinuta 1

26.09.2010, 00:11

vai, ce-mi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca