Ardei cu varza

de Sylvia in Conserve, 21 Sep 2010 | 7090 vizualizari

 

Va impartasesc reteta mamei mele, ii ies niste muraturi minunate. Varza din ei are o aroma aparte data de un iz subtil de chimen si marar...o delicatesa :)

 

INGREDIENTE

  • La 2 kilograme de ardei ( de preferat ardeii verzi subtiri sau ardei capia…eu aici nu am gasit )
  • o varza mare,
  • cateva frunze de telina,
  • o lingurita de chimen ( ii da un gust foarte bun )
  • sare mare dupa gust ( eu pun sa fie mai sarata varza cu putin decat la o salata obisnuita ) ,
  • cateva fire de marar, 
  • o mana de frunze de dafin,
  • piper boabe eu am luat amestec de 5 boabe de piper,
  • cateva boabe de mustar,
  • cimbru verde sau uscat ,
  • 2 radacini  de hrean taiate in tije subtiri   ,
  • 3 l de apa, o
  • lingura si jumatate de sare mare,
  • o lingura si jumatate de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu varza:

 Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara  si se lasa asa o ora.

 Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea.

  Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza. In fiecare borcan ( eu am pus cateva de 1 litru si un bidon de 2 litri  ca asa am avut )   incepem prin a pune un strat de frunze ( telina, cimbru uscat sau verde si o foaie de dafin ), cladim apoi ardeii si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean. Punem apoi boabe de piper si  mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o jumatate de lingura de sare si o jumatate de lingura de otet, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste  ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde .

   Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei cu varza-0
Ardei cu varza-1
Ardei cu varza-2
Ardei cu varza-3

COMENTARII (29)

Sylvia

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Nadina sa stii ca si aici sunt destul de mari, si grosi ma cam enerveaza asta . Sa iti aduca si hrean sau la voi se gaseste, eu aici nu gasesc decat ras la borcan facut de polonezi si ala. In valiza de cala pentru avion la intoarcere aveam hrean, leustean si pastai uscate eram ca Nea Marin cu diplomatul de praz daca ma verifica careva

Sylvia

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Yafa exact langa fasolica merg cel mai bine

Corinuta

Corinuta 1

26.09.2010, 00:11

vai, ce-mi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!