Ardei iute in otet

de Adi in Muraturi, 18 Oct 2014 | 6264 vizualizari

 

Deci, daca din familia mea decat eu mananc ardei iute, a trebuit sa mi-l prepar singur.
Dar bineinteles, sub indrumarea Mariei mele.
A avut soacra mea in gradina niste ardei lungi si incovoiati, dar care nu au fost deloc iuti, asa ca i-am combinat cu alt soi de ardei mai mici si foarte, foarte iuti.
Sub indrumarea soacrei mele, i-am combinat si cu pastai de fasole verde, asa ii face ea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei subtiri de gradina
  • 7-8 ardei iuti, de glastra
  • cateva pastai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
  • 1 parte otet
  • 1 parte apa
  • 1 lingura cu varf sare/litru de lichid
  • 1 lingura cu varf zahar/litru de lichid
  • 2-3 foi de dafin
  • condimente pentru muraturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iute in otet:

Se spala ardeii si se aseaza in borcane.

Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.

Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.

Se varsa apa respectiva si se pune intr-un vas, o parte de otet si o parte apa, sarea, zaharul si condimentele si se pune vasul la foc, pana incepe sa clocoteasca lichidul.

Se aseaza sub borcane lame de cutit si se toarna lichidul fierbinte.

Se infileteaza capacele si se acopera borcanele cu o patura, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara.

Au rezultat doua borcane, unul de 1700 mL si unul de 1 L.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei iute in otet-0
Ardei iute in otet-1
Ardei iute in otet-2
Ardei iute in otet-3
Ardei iute in otet-4
Ardei iute in otet-5

COMENTARII (23)

delia64

delia64 1

24.10.2014, 20:57

Panacris

Panacris 1

24.10.2014, 21:07

Aha,acum am inteles rostul pastailor Bravo!

mihaelar63

mihaelar63 1

28.10.2014, 16:51

Si mie-mi plac mai mult acesti soi de ardei asa zis bulgaresti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24