Ardei iuti cu stafide

de mihaelar63 in Conserve, 19 Ian 2010 | 4058 vizualizari

 

asta toamna la piata am zarit o taraba plina cu movile de ardei iuti minusculi , erau atat de imbietori incat nu am rezistat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml otet 9 grade
  • 250 gr zahar
  • o lingura de sare mare , neiodata
  • 200 gr stafide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu stafide:


  1. pregatiti borcanele , le spalati temeinic , iar capacele le fierbeti .

  2. curatati ardeii de coditele prea lungi si ii spalati.

  3. claditi ardeii in borcane cu stafide printre ei .

  4. incalziti otetul , puneti zaharul si sarea si amestecati pana se dizolva .

  5. puneti zeama rezultata peste ardei si insurubati ermetic capacele borcanelor.

  6. dati la dunst uscat pana a doua zi [ intre paturi]

 

TIPS-URI

1

stafidele vor lua din iuteala excesiva a ardeilor

2

otetul il puteti folosi la acrirea ciorbelor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei iuti cu stafide 14204
retete culinare - Ardei iuti cu stafide 14205
retete culinare - Ardei iuti cu stafide 14206

COMENTARII (7)

Sylvia 1

30.01.2010, 12:40

Excelenta combinatie tare ma tenteaza sa pn si eu acum un borcanel, cred ca o fac. Bravo pt cutia de chibrituri ( ooooo ce complicat cuvant mi se pare ) ai facut ca si in Criminalistica pe bune, cand ai o proba care trebuie fotografiata si nu ai la indemana o unitate de masura faci poza cu ceva langa la care ii cunosti dimensiunea, de obicei bancnote sau obiste ce se pot masura apoi Felicitari pt reteta.

mihaelar63 1

30.01.2010, 12:50

multumesc, bacnotele deja au diferite dimensiuni, de exemplu , francul elvetian ce mare e

Panacris 1

21.09.2015, 09:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!