Ardei iuti cu stafide

de mihaelar63 in Conserve, 19 Ian 2010 | 4265 vizualizari

 

asta toamna la piata am zarit o taraba plina cu movile de ardei iuti minusculi , erau atat de imbietori incat nu am rezistat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml otet 9 grade
  • 250 gr zahar
  • o lingura de sare mare , neiodata
  • 200 gr stafide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu stafide:

  1. pregatiti borcanele , le spalati temeinic , iar capacele le fierbeti .
  2. curatati ardeii de coditele prea lungi si ii spalati.
  3. claditi ardeii in borcane cu stafide printre ei .
  4. incalziti otetul , puneti zaharul si sarea si amestecati pana se dizolva .
  5. puneti zeama rezultata peste ardei si insurubati ermetic capacele borcanelor.
  6. dati la dunst uscat pana a doua zi [ intre paturi]
 

TIPS-URI

1

stafidele vor lua din iuteala excesiva a ardeilor

2

otetul il puteti folosi la acrirea ciorbelor

RETETA IN IMAGINI

Ardei iuti cu stafide-0
Ardei iuti cu stafide-1
Ardei iuti cu stafide-2

COMENTARII (7)

Sylvia

Sylvia 1

30.01.2010, 12:40

Excelenta combinatie tare ma tenteaza sa pn si eu acum un borcanel, cred ca o fac. Bravo pt cutia de chibrituri ( ooooo ce complicat cuvant mi se pare ) ai facut ca si in Criminalistica pe bune, cand ai o proba care trebuie fotografiata si nu ai la indemana o unitate de masura faci poza cu ceva langa la care ii cunosti dimensiunea, de obicei bancnote sau obiste ce se pot masura apoi Felicitari pt reteta.

mihaelar63

mihaelar63 1

30.01.2010, 12:50

multumesc, bacnotele deja au diferite dimensiuni, de exemplu , francul elvetian ce mare e

Panacris

Panacris 1

21.09.2015, 09:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!