Ardei la cuptor cu sos de branza

de mikidaniro in Mancaruri de legume, 1 Apr 2012 | 2302 vizualizari

 

O reteta lacto-vegetariana cu gust de carne:)).Desi la noi nu prea exista masa principala fara carne,aceasta reteta ne place foarte mult.Sosul de branza da savoare ardeilor carnosi si un pic crocanti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ardei:
  • 3 ardei grasi carnosi potriviti
  • 1 1/2 lingura orez
  • 250g ciuperci proaspete
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 rosii potrivite
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 250ml lapte
  • 200g smantana
  • 100g telemea proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei la cuptor cu sos de branza:

Ardeii:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste,apoi adaugam orezul si il sotam cca 2-3 min.pana se rumeneste un pic.Ciupercile le curatam,le tocam marunt si le punem peste orez.Sotam totul 3-4 minute sau pana dispare tot sucul lasat de ciuperci,apoi punem apa incalzita in prealabil cat sa acopere orezul si lasam la foc mic 20-25 de minute sau pana este fiert orezul,amestecand frecvent  si adaugand apa calda daca este nevoie.
Intre timp curatam rosiile de pielita,seminte si le tocam cubulete.Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele subtiri.Ardeii ii taiem in doua,ii spalam si ii curatam de seminte.
Cand orezul este fiert adaugam rosiile,lasam 3-4 min,apoi adaugam ceapa si lasam totul inca 3-4 minute pana scade aproape complet.Cand este gata oprim focul,adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt,potrivim de sare si piper si umplem ardeii.Ardeii umpluti ii punem intr-o tava termorezistenta,pe care am tapetat-o cu unt in prealabil si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-45 de min.pana se rumenesc un pic ardeii.

Sosul:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste.Cand acesta s-a topit adaugam faina si amestecam energic,adaugand cate un pic de lapte pana il punem pe tot.Lasam 8-10 min.pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani,apoi adaugam smantana si branza data prin razatoarea mare sau sfaramata cu furculita.Lasam totul 3-4 min,oprim focul si adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt.

 

 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155244
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155245
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155246
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155247
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155248
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155249
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155250
retete culinare - Ardei la cuptor cu sos de branza 155251

COMENTARII (30)

elucubratiiculinare 1

01.04.2012, 19:24

Am trecut-o la favorite

mikidaniro 1

02.04.2012, 09:42

Va muItumesc bucatarasi pentru aprecieri!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:39

imi place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L