Ardei prajiti umpluti cu carne

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2012 | 2372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grasi
  • 700 g carne(amestec vita si pui)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat

Pentru sos

  • o cana cu bulion(eu am avut din cel facut de mama )
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei prajiti umpluti cu carne:

Mai intai ne ocupam de ardei.Taiem  cu ajutorul unui cutit in dreptul  cotorului si pastram capacelele  cu tot cu codita  pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia vor fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .Apoi ii curatam bine  in interior ii spalam si ii lasam la scurs.

Intre timp ne ocupam de umplutura .Dam carnea prin masina de tocat. Se curata ceapa,se spala si apoi se taie marunt.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei in care calim ceapa .Cand ceapa devine sticloasa adaugam orezul ales,spalat si bine scurs.Adaugam o cescuta cu apa si lasam pe foc circa 5 min pana cand orezul absoarbe toata apa.Avem grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde orezul.Adaugam peste carnea tocata acest amestec.Mai adaugam patrunjelul taiat marunt,boiaua si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Amestecam bine si pentru ca am avut carne slaba am adaugat si putin ulei(circa 100 ml).

Framantam bine compozitia.Asa,ne intoarcem la ardei.daca acestia nu sunt bine uscati atunci ii stergem cu un prosop absorbant.

Incingem ulei intr-o tigaie si punem ardeii la prajit.Ii intoarcem pe toate partilesi apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete pe un prosop absorbant.Cand am terminat cu prajitul ardeilor trecem la umplerea acestora.Umplem fiecare ardei in parte cu compozitia de mai sus.

Acoperim fiecare ardei  cu cate un capacel si apoi ii asezam intr-o cratita mai inalta.Acoperim ardeii cu apa calduta ,adaugam putina sare, foile de dafin si cateva boabe de piper.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora si jumatate.
In timp ce ardeii fierb ne ocupam de sos:

intr-o craticioara incingem putin ulei , adaugam peste el bulionul si o cana cu supa in care au fiert ardeii.Adaugam si o foaie de dafin ,zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba circa 5 min dupa care adaugam sosul peste ardei.Mai lasam circa 10-15 min pana cand sosul  scade si apoi oprim focul .Servim calzi acompaniati de sos si asezonati cu patrunjel verde taiat marunt.Cine doreste poate servi cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187760
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187761
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187762
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187763
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187764
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187765
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187766
retete culinare - Ardei prajiti umpluti cu carne 187767

COMENTARII (36)

Sylvia 1

14.11.2012, 18:23

minunati !!!!!!!!!!!!!!!

Cris2711 1

17.11.2012, 01:29

mi-ai facut pofta rau,Medi

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21