Ardei umplut cu orez si ciuperci

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 10869 vizualizari

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru umplut ardeii:
     11 ardei grasi
    300 g codite de ciuperci
    500 g orez
    1 legatura de ceapa verde
    2 linguri de pasta de tomate
    putin ulei pentru calit ciupercile si ceapa
    sare
    piper
    Ingrediente pentru sos:
    300 ml suc de rosii
    300 ml apa
    1 lingurita de sare
    1 ceapa mica uscata
    marar
    2 cartofi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu orez si ciuperci:

Ardeiul gras il curatam de seminte, il spalam, coditele de la ciuperci le tocam marunt, ceapa o tocam marunt, orezul il spalam in cateva ape.

Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa cu ciupercile, adaugam si orezul la sfarsit. Pasta de tomate o calim putin separa si o amestecam cu orezul si ciupercile calite cu ceapa.

Ardeii ii umplem cu amestecul rezultat.

Ardeii umpluti ii bagam cu partea superioara in faina sa formam un dop si ii punem in oala.Punem si cartofii taiati rondele.

Sosul de rosii il punem fierbinte peste ardei.

Dupa 40 minute de fiert pe aragaz, asezonam cu marar.
 

TIPS-URI

1

Sosul trebuie sa depaseasca ardeii  ca sa aiba zeama suficienta sa fiarba.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 5994
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 5995
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 5997
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 5999
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 6000
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 6002
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 6004
retete culinare - Ardei umplut cu orez si ciuperci 6008

COMENTARII (2)

Oana 1

06.07.2009, 21:56

Lily, eu le pun capacel dintr-o felie rotunda de rosie. Foarte bine arata ardeii

tanyapatap 1

12.03.2011, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27