Ardei umpluti

de Lavinia in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2013 | 6261 vizualizari

 

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei(de marime medie)
  • 1 os de vita
  • 800 g carne tocata(amestec vita si porc)
  • 120 g orez
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita condimente pt carne de vita
  • 1 lingurita piper
  • sare
  • patrunjel tocat
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

  1. Am pus la fiert osul de vita cu putina sare si piperul boabe.
  2. Am scos cotorul ardeilor ,le-am indepartat nervurile din interior si i-am spalat bine.
  3. Am tocat cepele marunt si le-am innabusit 2-3 minute cu uleiul si 1 lingurita de sare.
  4. Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul ,condimentele(pt carne de vita,piperul si sare dupa gust) patrunjelul tocat si ceapa calita si am omogenizat bine compozitia.
  5. Am umplut fiecare ardei cu compozitia de carne insa nu complet (orezul se umfla la fierbere si riscam sa dea compozitia pe afara)
  6. Se aseaza ardeii intr-o oala incapatoare cu deschizatura in sus.
  7. Se toarna repede apa clocotita in care a fiert osul de vita(cat sa acopere ardeii)
  8. Se lasa la fiert cca 1 ora.
  9. Se scot ardeii din apa(cu grija sa nu ii rupem) pana pregatim sosul.
  10. Am amestecat faina cu putina apa ,am adaugat pasta de tomate si putin cate putin din zeama in care au fiert ardei.
  11. Am pus amestecul peste restul de zeama ,foile de dafin si zaharul si am amestecat usor pe foc mic pana s-a ingroasat (aprox 4-5 minute)
  12. Am pus ardei in sos si am mai lasat aprox 25-30 de minute pe foc mic pana s-au patruns bine toate aromele.
  13. La sfarsit daca mai este nevoie potriviti gustul cu sare.
  14. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lavinia 1

31.07.2013, 11:37

Cu drag te astept Rocsi

alilianaa 1

31.07.2013, 13:20

tare gustosi...

Lavinia 1

31.07.2013, 13:45

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne