Ardei umpluti

de Valclaudia in Porc, 17 Aug 2013 | 874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 ardei potriviti ca marime
  • 500 gr ciuperci
  • 500 gr carne tocata (porc)
  • 150 gr orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 5 linguri de ulei
  • 2 legaturi de marar
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper si zahar dupa gust
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Spalam ardeii si scobim cotoarele si partea cu seminte.

Ciupercile se curata, se spala si se dau  prin robot.

Acelasi lucru il facem si cu ceapa +  legatura de marar.

Calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei ceapa timp de 5 min. apoi adaugam ciupercile, condimentam si lasam sa scada apa.

Lasam sa se raceasca apoi adaugam carnea tocata, orezul spalat + 1 ou, amestecam totul foarte bine, si umplem ardeii pregatiti dinainte cu acest amestec.

Inainte de asezarea ardeilor umputi intr-o cratita cu fata in sus, acoperim partea cu umplutura cu un start subtire de faina, care are rolul de a nu lasa umplutura sa se imprastie in timpul fierberii.

Adaugam apa in cratita atat cat sa acoperim ardeii, punem foaia de dafin,putina sare si piper si lasam sa fiarba la foc potrivit spre mic cca 30-40 minute.

Rosiile se dau pe razatoare, se calesc in uleiul ramas intr-o alta cratita, se adauga bobitele de mustar, din nou putina sare si piper dupa gust.

Scurgem apa de pe ardeii fierti, pastram putina sa se raceasca (o vom folosi sa dizolvam amidonul) iar restul se adauga peste rosiile fierte pentru a obtine o cantitate suficienta de sos. Adaugam amidonul dizolvat, mararul tocat marunt si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti-0
Ardei umpluti-1
Ardei umpluti-2
Ardei umpluti-3
Ardei umpluti-4
Ardei umpluti-5
Ardei umpluti-6
Ardei umpluti-7
Ardei umpluti-8
Ardei umpluti-9
Ardei umpluti-10
Ardei umpluti-11

COMENTARII (12)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.08.2013, 20:02

astia nu imi plac

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:39

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:36

foarte gustosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!