Ardei umpluti

de mena29 in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2014 | 2355 vizualizari

 

O bunatate,atat va zic! ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc sau amestec vita-porc
  • 7 ardei grasi verzi
  • 1 pahar cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • o legatura patrunjel
  • 3 rosii mari
  • 1 ou crud
  • sare,piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura faina
  • 100 g smantana dulce pentru gatit
  • 1 rosie decojita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si taiate cuburi mici. Alegem si spalam orezul si-l adaugam in amestecul de carne si legume apoi framantam bine. Spalam ardeii, taiem capacelele in jurul cozilor, curatam de seminte, ii spalam din nou si ii punem la scurs.

Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne. Intr-o oala punem cam 1,5 l cu apa cu un strop de sare, sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, punem ardeii in oala cu apa si-i lasam sa fiarba aproximattiv 30 minute. Scoatem ardeii cu o spumiera si ii punem intr-un vas ceramic, in picioare. Pe fiecare ardei punem cate o felie de rosie.

Preparam un sos din smantana, lingura de faina si rosia decojita si taiata marunt. Subtiem putin cu un pahar din zeama in care au fiert ardeii, potrivim de sare si turnam peste ardei. Introducem vasul in cuptorul incalzit la 180 grade C pentru 30 minute.

Servim ardeii cu smantana si cu paine proaspata de casa! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti-0
Ardei umpluti-1
Ardei umpluti-2
Ardei umpluti-3
Ardei umpluti-4
Ardei umpluti-5

COMENTARII (40)

mena29 1

16.01.2014, 19:51

Multumesc frumos!

Nicolae 1

16.01.2014, 22:39

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 01:23

foarte gustosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04