Ardei umpluti

de MOKUSKA in Vita, 2 Aug 2014 | 4083 vizualizari

 

Una din mancarurile mele preferate. De fiecare data cand ma duc acasa la mama, ea imi pregateste aceasta mancare. Trebuie sa recunosc, mie niciodata nu imi iese asa de buna ca ei.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei medii
  • 5 rosii mari
  • 400 g carne tocata vita
  • 3 linguri rase orez
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa
  • telina verde dupa gust
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

 

Curatam si spalam zarzavatul, tocam nu foarte marunt si cu o crenguta de telina verde, punem la fiert intr-o cratita pe care ulterior o putem introduce in cuptor. 

Nu se fierbe in foarte multa apa!

Intre timp pregatim ardeii si umplutura.

Ardeii ii curatam si ii spalam. Carnea o amestecam cu orezul, sare, piper si telina verde tocata.

Umplem ardeii 3/4 cu carnea. Rosiile le oparim, decojim si zdrobim sa devina pasta. Lasam deoparte cca 150 ml, restul turnam peste supa, asezam si ardeii, adaugam sare dupa gust si lasam la cuptor 40 minute, pana scade apa.

Intre timp pregatim un sos: 3 linguri de ulei punem la incins, 2 linguri de faina se presara peste si se amesteca sa nu se arda, nu mai mult de 1 minut. Se presara cu 1/2 lingurita de boia si imediat se toarna pasta de rosii ce a ramas peste, sa nu se arda.

Lasam sa fiarba 1 minut, dupa care turnam cu ajutorul unei strecuratoare peste ardei, agitam bine cratita sa se amestece bine (nu se amesteca cu lingura).

Cratita o mai lasam la cuptor 10 minute.

 

TIPS-URI

1

mie imi place sa adaug putin zahar, sa devina dulce acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava