Ardei umpluti

de Andreea Baraboi in Porc, 11 Oct 2014 | 1131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei marime medie
  • 6 cepe
  • 2 cani orez
  • 1 kg carne tocata porc
  • 4 linguri bulion
  • vegeta
  • piper
  • 2 oua
  • patrunjel
  • marar.
  • ulei
  • apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Spalam ardeii si le taiem  capacele si ii curatam de seminte si ii lasam la scurs!

Curatam ceapa  si o  tocam marunt unde o punem la calit in tigaie, dupa ce se inmoaie destul adaugam bullionul si le lasam sa se mai caleasca pt 10 min.

Spalam  orezul, il scurgem de apa si il adaugam in calitura de ceapa cu bulion, Le lasam sa se raceasca .

Intr-un vas adaugam  carnea  tocata  peste care rasturam calitura de ceapa rece  unde adaugam, 2 oua, patrunjel , marar, vegeta si piper, le amestecam bine pana rezulta o compozitie destul de stabila.Daca  vi se pare prea subtire adaugati o lingura faina de grau.

Cu aceasta umplutura umplem  ardeii si ii inchidem cu  capacele propii. 

Pe  fundul oalei unde ii punem la fiert adaugam  cateva frunze de  vie, sau cum am facut eu,  cand am  facut zarzavatul am pus la uscat cozile de la  patrunjel si  marar si acum le-am  pus pe fundul oalei pt ardei,umplem  cu appa  dar apa sa depaseasca 2 degete de  ardei .Ii acoperim cu capac si ii lasam la fiert la foc mic pt circa  o ora!

Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Mi-a mai ramas ceva umplutura pe care am folosit-o pt 30 sarmalute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti 346603
retete culinare - Ardei umpluti 346604
retete culinare - Ardei umpluti 346605
retete culinare - Ardei umpluti 346606
retete culinare - Ardei umpluti 346607

COMENTARII (12)

Xandrinne 1

12.10.2014, 08:37

Andreea Caroline 1

12.10.2014, 09:36

babi5 1

13.10.2014, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: