Ardei umpluti

de Irina in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2014 | 25402 vizualizari

 

De muuulta vreme nu am mai facut eu asa ceva. Din motive de comoditate, pentru ca e bunica pe aici prin preajma si de obicei ea executa treburi din astea. ;;)
Ei, dar vine o zi cand te intreaba copilul: mami imi faci si mie ardei umpluti? Pai poti sa-i spui nu? Nu poti si atunci pui mana si ii faci.
Ce-i drept nu-s asa greu de facut, dupa cum veti baga de seama in cele ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • Pt umplutura:
  • 400 g carne tocata amestec (pulpa de porc si vita)
  • 100 g orez (cu aproximatie)
  • 2 cepe
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • chili
  • boia de ardei dulce
  • tarhon uscat
  • ulei de masline
  • + 10-11 ardei grasi
  • Pt sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 rosii coapte
  • 3 frunzulite de dafin
  • 1 ceasca de apa
  • sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Pentru inceput am tocat marunt ceapa si am pus-o la inabusit, dupa care am adaugat carnea tocata. 

Orezul spalat, verdeata tocata si condimentele: sare, piper, chili, boia dulce, tarhon le-am adaugat peste carne si am amestecat toate ingredientele. 

Am oprit focul si am pus umplutura deoparte intr-un bol.

Am ales cu grija ardeii pentru umplut, sa fie cat mai drepti si frumos colorati. Am taiat cotorul cu partea superioara a ardeiului, pentru a forma capacele cu care sa acopar la final ardeii.

Fiindca am avut la indemana si un dovlecel, l-am taiat in doua si am scobit cu o lingurita, cat sa fac loc umpluturii.

Ma gandeam sa umplu si niste rosii drept sa va spun, dar nu mai aveam loc in vas...tare mi-ar fi placut sa le potrivesc asa, cativa ardei, cateva rosii si cativa dovlecei printre. :)

Am umplut ardeii si dovlecelul, lasand putin spatiu pentru ca orezul se mai umfla nitel la fiert, am adaugat sucul de rosii, rosiile taiate cubulete si decojite, sare, frunzulite de dafin si o ceasca cu apa, pentru ca ardeii sa fie bine cuprinsi in zeama si sa fiarba bine.

Am presarat si o lingurita de zahar, asta pentru a combate aciditatea rosiilor!

Nu am stiut pana acum de ce se adauga zahar la sosurile preparate cu rosii- am aflat asta de la Laura Laurentiu, ale carei retete imi face placere sa le rasfoiesc pentru inspiratie.

Am acoperit ardeii cu capacelele lor, iar dovleceii cu rondele de dovlecei, am acoperit si vasul si am pus la fiert. 

Nu a trebuit sa-i las foarte mult, pentru ca umplutura era pe jumatate preparata, avantaj eu! :))

Am savurat ardeii cu o lingura zdravana de smantana si cu verdeata presarata peste ei.

Poftiti la masa, ca o lingura in plus se gaseste mereu! 

 

 

 

TIPS-URI

1

nu am trecut o cantitate anume de ulei la ingrediente, pentru ca fiecare pune asa cum ii place sa iasa mancarea, mai slaba sau usor mai grasa;

2

orezul, de asemenea, il puteti pune in cantitate mai mare sau, de ce nu, mai mica;

3

condimentele pe care le folositi sunt la latitudinea voastra, pentru ca asa e in bucatarie, fiecare cu gusturile lui, pana la urma;

4

am vazut retete in care se adauga si ou la umplutura, pentru a o lega mai bine;

5

daca vreti ca ardeii sa fie mai dietetici, nu caliti umplutura inainte, ci amestecati ingredientele in stare cruda si umpleti cu ea ardeii;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti 348608
retete culinare - Ardei umpluti 348609
retete culinare - Ardei umpluti 348610
retete culinare - Ardei umpluti 348611
retete culinare - Ardei umpluti 348612
retete culinare - Ardei umpluti 348613
retete culinare - Ardei umpluti 348614
retete culinare - Ardei umpluti 348615
retete culinare - Ardei umpluti 348616
retete culinare - Ardei umpluti 348617
retete culinare - Ardei umpluti 348619
retete culinare - Ardei umpluti 348621
retete culinare - Ardei umpluti 348622

COMENTARII (25)

kukibella 1

22.05.2015, 10:16

Micutza Luana 1

31.05.2015, 11:21

imi plac la nebunieee : favo

Gabitsa 1

20.06.2015, 12:06

Astazi incerc reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D