Ardei umpluti

de danadanutza23 in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2016 | 375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei de marime medie,
  • 500 gr carne tocata,
  • 300 gr orez sare,
  • piper,
  • delikat,
  • 2L bulion
  • 4 cepe mai mici ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de tomate
  • frunze de telina
  • Pentru sos:
  • 1L bulion
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare, zahar dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Spalam ardei si ii taiem roata la capatul cu codita scoatem semintele si ii spalam sa nu ramana seminte si ii punem la scurs,ceapa o curatam si o taiem marunt punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine sticloasa cand e gata o tragem deoparte si o amestecam cu pasta de tomate ,orezul il spalam in mai multe ape si il amestecam cu ceapa, carnea sare piper delikat si oul dupa care umplem ardei.

In oala in care fierbem ardeii punem frunzele de telina dupa care asezam ardei si 1 l bulion si cam tot atata apa cat sa acoperim ardei (cum scade in timpul fierberi mai complectam) deasupra punem un capac sau o farfurie si fierbem la foc mic.

Pentru sos punem uleiul la incins punem faina, amestecam 10-15 secunde dupa care adaugam bulionul lasam sa dea un clocot apoi condimentam cu sare zahar dupa gust .POFTA BUNA !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti 453939
retete culinare - Ardei umpluti 453940
retete culinare - Ardei umpluti 453941
retete culinare - Ardei umpluti 453942
retete culinare - Ardei umpluti 453944
retete culinare - Ardei umpluti 453945
retete culinare - Ardei umpluti 453946

COMENTARII (10)

ancutsa 1

04.10.2016, 14:56

Imi plac tare mult ardeii umpluti!

Gherca Daniela 1

06.10.2016, 15:44

tare, tare buni!

Aletta 1

06.10.2016, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S