Ardei umpluti cu carne

de susu in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2010 | 2625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc si vita amestec
  • 2 kg ardei grasi mai multi rosii -        
  • 1 legatura marar -        
  • 1 legatura patrunjel -        
  • 1 ou -        
  • 3-4 cepe potrivite (una pentru sos) -        
  • Vegeta -        
  • Sare -        
  • Piper -        
  • O mana de orez -        
  • 1 morcov mic -          
  • ½  rosii -        
  • Bullion -        
  • Foi de dafin -        
  • ½ cana de apa la 1 kg carne tocata  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata si scursa se da prin masina sau se toaca marunt . Orezul se opareste sau se fierbe pe jumatate. Carnea toccata se amesteca cu oul, verdeata, ceapa calita si scursa, orezul oparit, condimentelel, si ½ cana de apa calduta (apa face carnea sa nu ramana tare la fierbere) Se bate bine compozitia.

Se spala ardeii si se scurg bine. Li se taie frumos un capac cu tot cu codita care se va pune deasupra. Se curata de seminte si se umplu cu aceasta compozitie lasand loc de 1 deget . Li se pune la fiecare un capacel de rosie si apoi se calesc un pic ardeii pe toate partile. Se scot ardeii si se caleste in uleiul ramas ceapa toccata, morcovul curatat si dar prin razatoarea mica.(cine doreste poate aduga si ½ lgt faina pentru un sos mai gros).Se stinge cu apa fierbinte si bulion .

Se aseaza frumos ardeii in picioare, li se aseaza capacele lor cu codita, se dau rosiile prin razatoarea mica si se pun printre ardei. Se fierbe apa si se adauga peste ardei sa ii acopere. Se pun condimente, foi de dafin, piper si se fierb ½ ora acoperiti. Se da apoi cratita la cuptor sa scada la jumatate. Daca este nevoie se mai adauga bulion. Se servesc fierbinti cu smantana.

 
Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti cu carne 27763
retete culinare - Ardei umpluti cu carne 27764
retete culinare - Ardei umpluti cu carne 27766
retete culinare - Ardei umpluti cu carne 27768
retete culinare - Ardei umpluti cu carne 27769

COMENTARII (4)

Rocsi 1

21.04.2010, 15:19

imi lasa gura apa

nadina73 1

21.04.2010, 21:05

foarte buni sa sti ca tare demult nu am facut ,super

epurasha2bb 1

03.05.2010, 21:20

foarte bun, ca la mama acasa!azi fac si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21