Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii

de Andra_Constantinescu in Porc, 12 Oct 2016 | 531 vizualizari

 

Sunt minunati ardeii grasi umpluti si zic sa profitam cat inca se mai gasesc pe piata.

 

INGREDIENTE

  • 9 ardei grasi;
  • 750 g carne de porc;
  • 100 g orez;
  • o ceapa;
  • doua oua;
  • sare;
  • putin piper negru macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura de faina;
  • apa, cat sa acopere ardeii;
  • 500 ml suc de rosii;
  • 3-4 frunze de busuioc;
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru);
  • o legatura de patrunjel.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii:

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi.

Intr-un castron se pun carnea tocata, orezul spalat, ceapa curatata de foi, spalata si taiata marunt, ouale, putina sare, putin piper negru macinat si o lingurita de boia de ardei dulce. Se amesteca, apoi se umplu ardeii cu aceasta compozitie, unul cate unul, la final presarand putina faina peste carne, pentru a forma un capac.

Se aseaza ardeii umpluti intr-o cratita, se pune apa peste ei, cat sa ii acopere, se adauga putina sare si se lasa la fiert pana cand carnea este gata, iar apa este scazuta. Se adauga sucul de rosii, frunzele de busuioc spalate si putin amestec de ierburi. Se mai lasa la fiert cat sa se lege sosul. La final se adauga patrunjelul spalat si tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-0
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-1
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-2
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-3
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-4
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-5
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii-6

COMENTARII (16)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.10.2016, 08:49

mihaelar63

mihaelar63 1

13.10.2016, 15:19

Ce frumoasa prezentare

Valclaudia

Valclaudia 1

13.10.2016, 17:03

foarte,foarte apetisanti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!