Ardei umpluti cu carne de porc si pui

de Moni_alex in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2015 | 813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei pentru umplut
  • un ardei rosu pentru sos
  • 600 g carne tocata porc si piept de pui
  • o ceapa mai mare
  • o jumatate cescuta orez cu bobul rotund
  • 4 rosii coapte
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita vegeta
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc si pui:

Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Ceapa se taie marunt si se inabuse pe foc cu o linguta de ulei si putina apa.

Carnea se amesteca cu orezul, sarea, vegeta,o lingurita cimbru si ceapa racita.

Se umplu ardeii cu umplutura nu complet pentru ca se mai umfla orezul, se pun capacele de rosii si se aseaza intr- cratita.Se adauga apa cat sa acopere ardeii, un praf de sare, foile de dafin si se fierb cam 30 minute.

Pentru sos se decojesc rosiile, se taie marunt, se amesteca cu pasta de tomate, ardeiul rosu taiat si o lingurita de cimbru.

Dupa cele 30 minute se adauga sosul de rosii peste ardei si se dau la cuptor pentru 45 de minute pana se rumenesc bine.

Cand sunt gata se presara patrunjel verde.

Se servesc cu smantana sau iaurt, dupa preferinte.

POFTA BUNA!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387034
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387035
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387036
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387037
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387038
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387039
retete culinare - Ardei umpluti cu carne de porc si pui 387040

COMENTARII (17)

mirela0911 1

21.06.2015, 14:10

Ce bine arata!

Moni_alex 1

21.06.2015, 14:54

multumesc!

-Licurici- 1

22.06.2015, 08:36

arata asa de bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18