Ardei umpluti cu cus cus

de Miha in Pui, 3 Sep 2010 | 8337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei medii
  • 1 piept de pui
  • 200 g cus cus
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • busuioc si cimbru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu cus cus:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2-3 linguri cu ulei de masline.

Rosiile se oparesc, apoi se curata de coaja. Se toaca marunt sau se dau prin blender ( daca aveti mofturosi la masa :)) ) si se adauga peste ceapa. Se aduce la punctul de fierbere, apoi punem pieptul de pui tocat. Completam cu putina apa si fierbem pana se inmoaie carnea. Potrivim gustul de sare si condimentam dupa gust cu busuioc si cimbru.

Adaugam cus cus-ul, adaugam putina apa fierbinte si fierbem pana incepe sa se inmoaie. Dam deoparte si lasam la racit.

Ardeii se spala si li se scot cotoarele, apoi se umplu cu compozitia de carne cu cus cus. Se pun intr-un vas termorezistent, se presara cu putin cimbru, se adauga apa, se acopera vasul si se dau la cuptor la foc mediu in jur de jumatate de ora.

Se servesc calzi presarati cu patrunjel.

 

COMENTARII (15)

Miha 1

05.09.2010, 14:15

mena29 1

06.09.2010, 18:03

Ce ardei frumosi

Oana 1

17.09.2010, 23:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: