Ardei umpluti cu legume si orez

de T I M E A in Mancaruri de legume, 4 Noi 2012 | 4070 vizualizari

 

Nu pot sa va spun decat ca sunt deliciosi acesti ardei facuti dupa reteta proprie.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei pt umplut
  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cepe mici
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 1/2 praz
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita curry
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu legume si orez:

Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda.

Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.

Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.

La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand.

Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.

Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac)

Turnam peste ardei 4 cani de apa si 1/2 lingurita sare, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 40-50 minute.

Scoatem din cuptor si servim cald. Merge de minune cu smantana!  

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186396
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186397
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186398
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186399
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186400
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186401
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186402
retete culinare - Ardei umpluti cu legume si orez 186403

COMENTARII (56)

T I M E A 1

06.11.2012, 10:08

Criss si mie imi plac mult.

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:35

DIANA B 1

17.07.2013, 11:38

Imi place ... ce daca n-are carne ? atatea vitamine si arome sigur vor substitui amarata de carne

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D