Ardei umpluti cu legume si orez

de T I M E A in Mancaruri de legume, 4 Noi 2012 | 9969 vizualizari

 

Nu pot sa va spun decat ca sunt deliciosi acesti ardei facuti dupa reteta proprie.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei pt umplut
  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cepe mici
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 1/2 praz
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita curry
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu legume si orez:

Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda.

Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.

Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.

La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand.

Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.

Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac)

Turnam peste ardei 4 cani de apa si 1/2 lingurita sare, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 40-50 minute.

Scoatem din cuptor si servim cald. Merge de minune cu smantana!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

T I M E A 1

06.11.2012, 10:08

Criss si mie imi plac mult.

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:35

DIANA B 1

17.07.2013, 11:38

Imi place ... ce daca n-are carne ? atatea vitamine si arome sigur vor substitui amarata de carne

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)