Ardei umpluti cu orez de post

de SENO in Mancaruri de post, 30 Oct 2011 | 8038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cativa ardei grasi
  • orez
  • 2 cepe
  • pasta de rosii
  • piper macinat
  • sare
  • o lingurita de cimbru uscat
  • pasta de ardei iute
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de ulei
  • un cartof mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez de post:

Ardeii se spala si se curata de seminte,se lasa la scurs.

Se alege orezul si se spala.

Cartofii se curata si se pun in apa rece.

Cepele se curata,se spala si se toaca marunt apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei.

Se toaca un ardei si se pune in tigaie peste ceapa,se lasa putin la calit,apoi se adauga pasta de ardei iute si pasta de rosii,o cana de apa si se lasa sa dea in fiert.

Cand fierbe se adauga orezul atat cat sa fie fiert doar pe jumatate,sa nu infloreasca bobul.

Se stinge focul si se lasa putim la racit,apoi se umplu ardeii.

Se acopere fiecare ardei cu cate o felie de cartof taiata mai grosut.

Se taie rosiile si se pun in cratita in care vrem sa gatim ardeii,apoi se pun si ardeii peste ele si se toarna pasta de rosii subtiata cu putina apa.Ardeii trebuie sa fie acoperiti cam trei sferturi cu apa.

Se pun la foc potrivit pana dau in fiert apoi se lasa focul mic.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu orez de post-0
Ardei umpluti cu orez de post-1
Ardei umpluti cu orez de post-2
Ardei umpluti cu orez de post-3
Ardei umpluti cu orez de post-4
Ardei umpluti cu orez de post-5
Ardei umpluti cu orez de post-6
Ardei umpluti cu orez de post-7
Ardei umpluti cu orez de post-8
Ardei umpluti cu orez de post-9

COMENTARII (11)

SENO 1

31.10.2011, 14:44

cris,esti invitata de onoare

brunetica 1

25.11.2011, 09:16

buni , buni vreau si eu unul

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:22

tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04