Ardei umpluti cu orez si ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 3036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 buc ardei grasi,
  • 100 ml ulei,
  • 2-3 buc ceapa,
  • 150 g orez,
  • 1 buc ardei gras rosu,
  • 200 g ciuperci,
  • 50 g bulion rosii,
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura patrunjel,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez si ciuperci:

Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici si se adauga peste ceapa cand aceasta s-a ingalbenit. Adaugam ardeiul gras rosu tocat marunt, apoi orezul si 100 ml apa fiarta. Se mai tine amestecul pe foc pana dispare toata apa. Se adauga verdeata tocata marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Umplem ardeii cu acest amestec, se ung cu putin ulei, se pun intr-o cratita unsa cu ulei si se acopera cu apa. Se introduc in cuptor, iar dupa jumatate de ora, adaugam bulionul de rosii amestecat cu o lingura cu faina si subtiat cu putina apa. Se lasa in cuptor la foc potrivit pentru inca o ora.

Pofta Buna!

 

COMENTARII (6)

mirela0911 1

09.12.2014, 21:51

Buni!

Panacris 1

10.12.2014, 11:28

dantes 1

11.04.2015, 06:56

Buni!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41