Ardei umpluti cu sos de smantana

de SharaY in Porc, 9 Aug 2014 | 12018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei mai marisori sau 12-15 mai mici
  • 500 gr carne tocata amestec sau doar de porc
  • afumatura (eu am folosit costita dar puteti folosi orice alta afumatura)
  • 250 gr orez
  • 300 gr smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de smantana:

Prima data taiam capacul la ardei si ii curatam de seminte si nervuri sau pur si simplu scoatem cotorul si ii curatam.

Tocam cepele si ardeiul rosu marunt si punem la calit 2`3 minute dupa care adaugam orezul si il calim pana se sticleste.

Dupa ce s`au calit toate le punem peste carnea tocata impreuna cu patrunjelul tocat marunt si dam gust cu sare si piper. Amestecam bine compozitia.

Dupa ce am amestecat bine si am dat gust ne punem pe treaba si umplem ardeii cu compozitia, dar aveti grija sa nu ii indesati prea tare pentru ca atunci cand orezul se umfla sa nu crape ardeii.

Ii asezam in oala dupa bunul plac, in drepti sau culcati alaturi de afumatura, si ii punem la foc in cuptorul preincalzit.

Intre timp pregatim sosul din usturoiul tocat marunt si pus 2 minute la calit , peste care punem smantana si bucata de unt tavalita in faina atata cat se leaga de el .

Dupa ce scoateti ardeii din cuptor puteti servi ardeii in doua moduri, puteti amesteca sosul cu zeama de ardei in oala in care au fiert si atunci mai dati intr`un clocot ardeii(asa cum am facut-o eu de data aceasta) sau puteti pune peste fiecare ardei in parte cand il puneti in farfurie pentru a servi.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

10.08.2014, 13:47

Panacris 1

12.08.2014, 12:05

Interesant! Din titlul am crezut că ai umplut ardeii cu sos de smântână Buni și așa serviți cu sos alb! Dar mai am o nelămurire, când ai pus ardeii la găti în cuptor, nu ai pus nici un fel de zeamă peste ei?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne