Ardei umpluti in sos de rosii

de Merisor in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2012 | 4760 vizualizari

 

Am poftit mult la retetele cu ardei postate pe aici si am venit si eu cu varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 4 morcovi mai micuti
  • 8 ardei grasi(verzi, rosii si galbeni)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 telina micuta
  • 1 ceasca de orez
  • 1 Kg carne amestec(vita +porc+pui)
  • marar
  • patrunjel
  • condimente: piper, oregano, cimbru, busuioc, foi de dafin
  • sare
  • 200g pasta de rosii
  • 1 lingura zahar
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare. 

Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime.

Am asezonat cu condimentele si mararul tocat si am lasat sa se raceasca . 

Intre timp am pregatit ardeii(taiat capacele, scos semintele).

Dupa ce s-a racit amestecul de carne si legume, le-am amestecat cu ouale si am umplut ardeii .

Le-am pus capacele din felii de rosii, am acoperit cu apa si i-am pus la fiert.

Niciodata nu am stiut sa apreciez cata compozitie sa fac pentru ardei si surplusul l-am adaugat la sos, adica am pus la fiert odata cu ardeii.

Spre final am adaugat pasta de rosii, usturoi pisat, am condimentat si am mai pus putin zahar, pentru ca adoram sosurile dulci-picante.

Am presarat deasupra patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne (Reteta Video)