Ardei umpluti in sos de rosii

de merisor in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2012 | 2253 vizualizari

 

Am poftit mult la retetele cu ardei postate pe aici si am venit si eu cu varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 4 morcovi mai micuti
  • 8 ardei grasi(verzi, rosii si galbeni)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 telina micuta
  • 1 ceasca de orez
  • 1 Kg carne amestec(vita +porc+pui)
  • marar
  • patrunjel
  • condimente: piper, oregano, cimbru, busuioc, foi de dafin
  • sare
  • 200g pasta de rosii
  • 1 lingura zahar
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare. 

Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime.

Am asezonat cu condimentele si mararul tocat si am lasat sa se raceasca . 

Intre timp am pregatit ardeii(taiat capacele, scos semintele).

Dupa ce s-a racit amestecul de carne si legume, le-am amestecat cu ouale si am umplut ardeii .

Le-am pus capacele din felii de rosii, am acoperit cu apa si i-am pus la fiert.

Niciodata nu am stiut sa apreciez cata compozitie sa fac pentru ardei si surplusul l-am adaugat la sos, adica am pus la fiert odata cu ardeii.

Spre final am adaugat pasta de rosii, usturoi pisat, am condimentat si am mai pus putin zahar, pentru ca adoram sosurile dulci-picante.

Am presarat deasupra patrunjel verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti in sos de rosii-0
Ardei umpluti in sos de rosii-1
Ardei umpluti in sos de rosii-2
Ardei umpluti in sos de rosii-3
Ardei umpluti in sos de rosii-4
Ardei umpluti in sos de rosii-5

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

03.08.2012, 10:22

Un deliciu

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 16:52

de mult nu am mai facut

mamaieelena 1

03.08.2012, 17:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41