O mancare consistenta si delicioasa cu un sos dulce - aromat care mie imi place tare mult.
Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o impreuna cu slanina, ceapa si morcovul . Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul tocat.
Ardeiul il spalam bine si ii decupam capacul, apoi scobim semintele si nervurile.
Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne de mai sus. Apoi ii asezam pe fundul unei vas mai marisor ca si diametru ca sa incapa toti ardeii. Turnam apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper in apa si putin bulion si punem la fiert la foc potrivit timp de o ora, o ora si ceva. Luam cu o furculita carne dintr-un ardei si verificam daca e fiarta atat carnea cat si orezul.
Luam de pe foc si lasam deoparte pana pregatim sosul.
Punem uleiul pe foc, adaugam faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Nu lasam pe foc decat cateva secunde. Luam de pe foc si adaugam incet incet sucul de rosii, la fel amestecand pt a nu se forma cocoloase. Punem inapoi pe foc si turnam restul de suc de rosii.
Adaugam putina sare si zaharul si lasam sa fiarba amestecand pt a nu se prinde de fund. Tocam marunt busuiocul si oregano si le adaugam la sos, mai lasand pe foc 10 minute bune pt a se ameteca bine aromele.
Scoatem ardeii din apa si ii asezam in sos.
Servim cald!