Ardei umpluti la cuptor

de Valclaudia in Porc, 17 Iul 2016 | 51733 vizualizari

COMENTARII (19)

Mutulica 1

17.07.2016, 19:58

E una din mancarurile mele favorite.

mirela0911 1

17.07.2016, 19:58

Ce buni sunt! Vreau portie dubla!

Aletta 1

17.07.2016, 20:12

Bya Ralu 1

17.07.2016, 20:43

nu pap

MotanLaOale 1

17.07.2016, 23:49

Andra_Constantinescu 1

18.07.2016, 00:27

Deliciosi!

AndrutzaP 1

18.07.2016, 09:02

Nu mananc ardei umpluti, dar arata bine! Sigur au fost gustosi

Gherca Daniela 1

18.07.2016, 09:23

tare buni!

Ksenya 1

18.07.2016, 10:52

ce pofta mi-ai facut....

Rahela Velicu 1

18.07.2016, 10:55

deliciosi!

Rocsi 1

18.07.2016, 20:36

Sunt grozav de buni si apetisanti!

miki_a 1

19.07.2016, 10:15

Si ai mei ii adora (fierti in tuci si numai la cuptor), serviti cu mamaliga si smantana!

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:11

ce buni sunt

Catalina L 1

25.07.2016, 21:16

extra buni

dantes 1

11.08.2016, 06:34

Buni!

tina58 1

11.08.2016, 09:08

Si mie imi plac foarte mult ardeii umpluti dar nu cei facuti dupa reteta ta. Stiu ca o sa te superi dar trebuie sa-ti spun ce nu-mi place la aceasta reteta. Nu-mi place ca folosesti carne tocata cumparata si nu-ti toci tu carnea in casa, ca folosesti patrunjel si marar uscat cand piata e plina de ele proaspete. Ouale nu au ce cauta in compozitia asta, ele se folosesc doar la amestecul pentru chiftele si perisoare ca sa lege compozitia sa nu se imprastie. Busuiocul nu este o planta folosita traditional in bucataria noastra, ci este folosit in bucataria mediteraneeana, cu precadere in cea italiana mai ales la sosurile pentru paste. Folosindu-l in reteta asta ai schimbat gustul si nu in bine. La fel si foaia de dafin, nu stiu ce naiba cauta aici, e iahnie de ardei sau ardei marinati?
Acum precis o sa spui ca daca nu-mi place sa nu o fac. In mod sigur nu o sa fac reteta asta. Puteam sa nu comentez dar am facut-o in speranta ca te vei gandi la ce ti-am spus, pentru ca nu am spus-o cu rautate, si vei lua in considerare comentariul.

ava 1

12.08.2016, 06:27

Cu totul de acord cu comentariul scris de @ Tina 58!

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:35

)) Este imbatabila aceasta Tina58. Oare ce nu se poate intelege ca suntem oameni nu roboti ,cu cele 5-6-7 simturi diferite . Avem preferinte , gusturi , creativitate culinara diferite . Cred ca un robot ar prepara milimetric si la gram o reteta setata din program . Farmecul prepararii este sa adugi, sa incerci , sa testezi gusturi si arome diferite .Uite aici stimabilo Tina un citat dintr-o revista culinara : ...
,, Ardeii sunt predispuşi pentru a fi umpluţi. După ce îi tai “capacul” nu mai ai nevoie de prea multă imaginaţie pentru a realiza că ardeiul se cere umplut. Aşa că nu este de mirare faptul că în mai toate bucătăriile lumii există câte un ardei umplut în fel şi chip, din Mexic şi până în Egipt.

Dacă, însă, facem referire strict la ardeii noştri umpluţi, aceştia îşi au originea în bucătăria levantină, de unde au umplut toată zona. Practic, toate bucătăriile regiunii au în patrimoniul gastronomic această reţetă, cu nuanţele specifice zonei. Turcii adaugă un strop de lămâie să taie din căldura verii, moldovenii – ai noştri şi ai lor – pun o lingură de mărar lângă tocătură, ardelenii – învăţaţi cu nărav de la unguri ca şi sârbii şi bosniacii – îi dau cu boia dulce, pentru gust şi culoare, în vreme ce grecii scapă o ramură de oregano – ca mai în orice – şi o frunză de mentă.

În rest carnea-i carne – musai vită pentru turci, porc pentru greci, porc sau amestecată cu vită pentru noi – orezul orez şi roşia roşie. Aşa că noi am luat ce-i mai bun din fiecare. Şi am făcut cea mai bună variantă. Garantat. Nu ocoliţi busuiocul, nu evitaţi vinul şi o să vedeţi ce va să iasă.
.... Si eu pun frunza de dafin si prepar la cuptor .
Nu scrie nicaieri ca nu-si prepara carnea tocata in casa . O fi vreo crima sa te duci la macelarie si sa-ti alegi o bucata de carne sa fie tocata in fata ta



...... cat despre Ava un alt cont fara activitate , probabil aceiasi marginita degustare .
..... iarta-ma Claudito nu m-am putut abtine

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:44

Imi plac ardeii tai umpluti Si eu pun foaie de dafin si prepar la cuptor .Cu siguranta voi incerca si adugarea busuiocului

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si cartofi cu cascaval