Ardei umpluti- Punjene paprike

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2016 | 552 vizualizari

 

Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana.


Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001.


Serbia este situată în cuprinsul a două regiuni istorico-geografice, Balcanii de Vest și partea de sud a Câmpiei Panoniei. Are granițe comune cu Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia, România și Ungaria.


Fără a avea ieșire directă la mare, Serbia are acces prin intermediul Dunării la Marea Neagră și Europa Centrală.


Va prezint cu aceasta ocazie o reteta de  "punjene paprike"- ardei umpluti.


Acest plat este foarte cunoscut si servit in multe tari din Balcani.


In Croatia se numeste la fel, in Romania-ardei umpluți , in Bulgaria- pălnene tchouchki (пълнени чушки).

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 1 ceapa mare sau 2 mici
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • ardei gras pentru umplut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti- Punjene paprike:

Curatam si taiem ceapa marunt.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Intr-un castron mai mare se pune carnea, se adauga orezul racit, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.

Spalati si goliti ardeii de seminte, pastrati capacelele.

Umplem fiecare ardel cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa daca este necesar.

Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.

Pofta Buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti- Punjene paprike-0
Ardei umpluti- Punjene paprike-1
Ardei umpluti- Punjene paprike-2
Ardei umpluti- Punjene paprike-3
Ardei umpluti- Punjene paprike-4
Ardei umpluti- Punjene paprike-5
Ardei umpluti- Punjene paprike-6
Ardei umpluti- Punjene paprike-7
Ardei umpluti- Punjene paprike-8
Ardei umpluti- Punjene paprike-9
Ardei umpluti- Punjene paprike-10

COMENTARII (14)

mirela0911

mirela0911 1

16.02.2016, 18:04

Ce bine arata!

Catalina L

Catalina L 1

16.02.2016, 20:10

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

17.02.2016, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!