Aripa de curcan inabusita cu legume

de epurasha2bb in Curcan, 21 Iul 2010 | 3607 vizualizari

 

mancare facuta la tigaia Doubletta

 

INGREDIENTE

  • 1 aripa de curcan mare
  • 2 morcovi
  • bucati de radacina de patrunjel, pastarnac si telina
  • 1/2 dovlecel verde
  • 1 ardei mic portocaliu si unul rosu
  • cateva rondele de praz verdefrunze de patrunjel verde tocat
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • cateva linguri de smantana
  • pt.decor
  • o felie mare de cascaval Hochland si
  • 8 boabe de strugure verde (eu am avut tata oii care e si parfumat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripa de curcan inabusita cu legume:

Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca Doubletta.Deasupra se pune sita pt.aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume.

Se lasa 1/2 ora.Apoi se desface carnea de pe osul aripii si se adauga in tigaia adanca.Se adauga si legumele de la aburi si se acopera cu tigaia mica.

Spre sfarsit, cand sosul a scazut, se adauga foaia de dafin si cateva linguri de smanatana.Se mai lasa cateva minute si e gata.Se aseaza pe o farfurie alba felia de cascaval taiat in 4 triunghiuri si pe fiecare se pun 2 boabe de strugure verde.In mijloc se pune cu lingura o gramajoara din sosul de curcan cu legume sotate.

 

RETETA IN IMAGINI

Aripa de curcan inabusita cu legume-0
Aripa de curcan inabusita cu legume-1
Aripa de curcan inabusita cu legume-2
Aripa de curcan inabusita cu legume-3
Aripa de curcan inabusita cu legume-4
Aripa de curcan inabusita cu legume-5
Aripa de curcan inabusita cu legume-6

COMENTARII (9)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

21.07.2010, 20:32

o nebunie de culori........tare frumos...............

epurasha2bb

epurasha2bb 1

21.07.2010, 20:40

mersi medi!

Sylvia

Sylvia 1

22.07.2010, 11:05

Roberta si de la mine nota maxima, superb arata trebuie sa testez reteta, plina de culoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!