Aripi de curcan în vin roşu la cuptor

de ionix in Curcan, 13 Dec 2010 | 7672 vizualizari

 

soţul a spus că sunt deliciooooooooase... poate din cauză că le-am cumpărat din piaţă de la Giurgiu :D:D
nici aripi nu mai am, sunt de acum vreo 3 săptămâni :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aripi de curcan (mie mi-au încăput 4 aripi)
  • un pahar cu vin roşu
  • jumătate de pahar cu apă
  • puţin busuioc uscat
  • o lingură cu unt
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan în vin roşu la cuptor:

Aripile de curcan se taie-n două, se spală bine, se pârlesc (dacă au peri pe ele) şi se spală iar.

Se condimentează cu sare, busuioc şi piper iar apoi se aşează în vasul de yena uns cu unt.

Se toarnă apa şi vinul peste aripi şi apoi se bagă la cuptor.

Se lasă la foc mic vreo 30 de minute şi apoi se dau la foc mediu.

Când sunt aproape gata se dă focul mare şi se lasă până se rumenesc frumos.

Se servesc cu mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

eu am servit lângă cartofi fierţi în coajă şi apoi prajiţi în puţină ceapă...

RETETA IN IMAGINI

Aripi de curcan în vin roşu la cuptor-0
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor-1
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor-2
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor-3

COMENTARII (20)

kamy

kamy 1

13.12.2010, 23:35

vad ca si tie-ti place vinul la fripturi buuun 5f

mihaelar63

mihaelar63 1

13.12.2010, 23:47

ce frumos rumenite

ionix

ionix 1

15.12.2010, 10:44

Kamy, îmi place şi simplu mersic

Mihaela, au fost şi extrem de bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24