Aripi de curcan la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 3 Mar 2010 | 7277 vizualizari

 

cateodata trebuie sa prepari ceva la familion si nu prea ai chef , in asemenea moment faci mancare cat de simpla si fusirita , dar surprinzator chiar atunci iese mai reusita .

 

INGREDIENTE

  • 8 aripi curcan intregi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri otet balsamic
  • patrunjel verde 
  • ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:


  1. aripile se taie in doua se curata bine , se spala si se pune la fiert in apa cu sare .

  2. cand sunt aproape fierte [ aprox 40 min ]se scot si se pun intr-o tava .

  3. uleiul se amesteca cu boiaua si otetul balsamic , acestea se toarna peste aripile din tava .

  4. se mai da tava cu aripi de curcan 10-15 min . la cuptorul bine incins .

  5. se garniseste cu patrunjel verde si aardei kapia .

 

TIPS-URI

1

zeama in care s-au fiert aripile nu se arunca , va fi o buna baza pentru o supa , eu am mai pus un morcov razuit , am dat un clocot si am  servit cu cus-cus fiert .

2

 la cuptor mai puneti putina apa sa nu se arda tava .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aripi de curcan la cuptor 20328
retete culinare - Aripi de curcan la cuptor 20329

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

04.03.2010, 09:40

da sunt , otetul balsamic da o foarte frumoasa rumenire.

Bucataras Medi 1

04.03.2010, 11:24

imi plac si la cuptor si la gratar..................bune, foarte bune.

Bunica 1

04.03.2010, 15:12

Ai dreptate, cand spui sa fac ceva special parca tot uiti sa pui cate ceva , dar cand o faci parca sa scapi ,iese un deliciu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58