Aripi de curcan la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 3 Mar 2010 | 7373 vizualizari

 

cateodata trebuie sa prepari ceva la familion si nu prea ai chef , in asemenea moment faci mancare cat de simpla si fusirita , dar surprinzator chiar atunci iese mai reusita .

 

INGREDIENTE

  • 8 aripi curcan intregi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri otet balsamic
  • patrunjel verde 
  • ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:

  1. aripile se taie in doua se curata bine , se spala si se pune la fiert in apa cu sare .
  2. cand sunt aproape fierte [ aprox 40 min ]se scot si se pun  intr-o tava .
  3. uleiul se amesteca cu boiaua si otetul balsamic , acestea se toarna peste aripile din tava .
  4. se mai da tava cu aripi de curcan 10-15 min . la cuptorul bine incins .
  5. se garniseste cu patrunjel verde si aardei kapia .
 

TIPS-URI

1

zeama in care s-au fiert aripile nu se arunca , va fi o buna baza pentru o supa , eu am mai pus un morcov razuit , am dat un clocot si am  servit cu cus-cus fiert .

2

 la cuptor mai puneti putina apa sa nu se arda tava .

RETETA IN IMAGINI

Aripi de curcan la cuptor-0
Aripi de curcan la cuptor-1

COMENTARII (4)

mihaelar63

mihaelar63 1

04.03.2010, 09:40

da sunt , otetul balsamic da o foarte frumoasa rumenire.

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

04.03.2010, 11:24

imi plac si la cuptor si la gratar..................bune, foarte bune.

Bunica

Bunica 1

04.03.2010, 15:12

Ai dreptate, cand spui sa fac ceva special parca tot uiti sa pui cate ceva , dar cand o faci parca sa scapi ,iese un deliciu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!