Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana

de pansy1 in Curcan, 1 Mar 2010 | 4127 vizualizari

 

Tandoor este un cuptor de argila cilindric,specific nodului Indiei si zonelor invecinate,in care focul se face chiar in cuptor(foc de lemne sau carbune ) .temperatura in acest cuptor se apropie de 480 grad celsius si se pastreaza timp indelungat.carnea se pune pe frigare si asa se coace.E un cuptor exclusiv pentru carne si 2 tipuri de paine specifice,un fel de lipii,care se coc lipite pe peretii cuptorului.

Asta e povestea pe scurt si in mare a cuptorului tandoor.Puiul tandoori e puiul fript in tandoor.

Am facut exact reteta de pui tandoori,din punct de vedere al condimentelor,doar ca am fript carnea in cuptorul aragazului si am folosit aripi de curcan.Puiului i se scoate pielea,dar aripilor de curcan mai greu,asa ca le-am lasat cu piele cu tot.

 

INGREDIENTE

  • -4 aripi de curcan ,cu varfurile taiate
  • -1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • -1 lingura de condimente ptr pui tandoori  (tandoori chicken masala),reteta spune 4,dar cred ca pentru gusturil romanesc e mult 4,pentru ca e foarte iute.Condimentul acesta,masala e format din: coriandru,boia dulce si iute,chimen (nu chimionul nostru romanesc,cel caruia in mod gresit ii spunem chimen),piper negru,ghimbir,cardamom,dafin,seminte de fenicul,cuisoare,usturoi,sare ).toate aceste ingrediente se gasesc la noi.am sa incerc sa dau o reteta pentru el,pentru ca merita.
  • -ardei iute verde
  • -zeama de la 1/2 de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana:

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .


Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.


Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.


Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.


Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.


Reteta promisa ptr condiment :



1 lg (lingurita) praf de usturoi


1 lg ghimbir uscat si macinat


1 lg cuisoare macinate


1/2 lg nucsoara rasa


1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran


1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )


2 Lg (linguri ) coriandru macinat


1 lg seminte fenicul macinate


1 lg scortisoara (optional)


1 lg piper negru macinat


1 lg seminte cardamom maro macinate


1 lg boia iute


1 lg boia dulce



se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana 19892
retete culinare - Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana 19893
retete culinare - Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana 19894
retete culinare - Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana 19895
retete culinare - Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana 19896

COMENTARII (5)

gamilici 1

02.03.2010, 01:06

acum mi-e pofta

elena1988 1

01.03.2011, 09:44

Rux 1

01.03.2011, 09:59

O reteta grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI