Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

de laylalala in Pui, 27 Iun 2010 | 7693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr morcovi, curatati si taiati betisoare
  • cateii de la o capatana de usturoi, decojiti 
  • 6 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 frunza de dafin
  • 2 crengute de salvie
  • 3 crengute de cimbru
  • 2 crengute de lamaita
  • 3 cuisoare
  • 200 ml vin alb
  • 300 ml zeama de supa de pui
  • 1 kg aripi de pui
  • Sare de mare
  • 45 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi:

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele parti apoi se scot si se pun deoparte.
Se adauga in tigaie morcovii, cateii de usturoi si ceapa verde si se calesc 5-6 minute, pana cand incep sa se inmoaie.Se adauga cuisoarele si se calesc cateva secunde pentru a-si elibera aroma.
Din foaia de dafin, salvia,cimbru si lamaita se face o legatura cu o ata apoi se aduga in tigaia cu legume.Se toarna peste legume vinul alb si supa de pui apoi se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa aceea se adauga aripile, sare de mare dupa gust, se acopera tigaia si se lasa totul la fiert 30-35 minute, pana cand carnea si legumele s-au facut.
Dupa cele 30-35 minute, se inlatura capacul de pe tigaie, se scot verdeturile si se adauga amidonul dizolvat in lapte, amestecand pentru ca sosul sa se omogenizeze.Se lasa sa mai fiarba 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

cristinne 1

28.06.2010, 08:06

delicios arata!!!!!!

Ramonaky 1

28.06.2010, 13:27

foarte bune si eu vreau unalas si furcile la schimb

Julie 1

29.06.2010, 10:10

Bine arata! Bun este precis! De altfel ca tot ce faci tu! Las si eu furculitele binemeritate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii